Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, pekmez, ceviz, badem, fındık, fıstık, yumurta, balık, yeşillik, üzümün bağışıklığı güçlendirdiğini belirterek, bu besinlerin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.

Akgül, ev ortamından uzaklaşarak farklı ortamlara giren çocukların kapalı ortamda çok daha kolay bulaşan virüsler nedeniyle daha sık hastalanır hale gelmemeleri için yapılacak en iyi şeyin bağışıklığı güçlendirmek olduğunu söyledi.

İŞTE SÜPER BESİNLER!

Akgül, çocukların bağışıklığını güçlendiren pekmez, ceviz, badem, fındık, fıstık, yumurta, balık, yeşillik, üzümün süper besinler olduğunu da söyledi. Akgül, pekmezin içerdiği doğal şeker ile çocuğun tatlı ihtiyacını karşıladığını ifade ederek, “Günlük enerji alımına hem de içerdiği vitamin ve mineraller ile çocuğunuzun büyüme ve gelişimine katkı sağlar. Pekmezin içerdiği demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum ile çocuğunuzun gelişimine katkı sağlarken, kemik ve diş gelişimini destekler. Ayrıca en iyi kan yapıcı gıdalar arasında yer almaktadır. Pekmezin kan yapıcı etkisinden daha fazla yararlanmak için C vitamini içeren gıdalar ile birlikte almanızda yarar var” dedi.

Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ