Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sivas'ta orman yangını saatler sonra kontrol altına alındı

        Yangın saat 17.30 sıralarında Ortaseki köyündeki ormanlık alanda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenden çıkan yangını görenler durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.

        Olay yerine Suşehri ve Koyulhisar Belediyesi'ne ait çok sayıda itfaiye ekibi ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri sevk edildi.

        Yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyürken bölgenin engebeli arazisi nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte güçlük çekti.

        Alevlerin ormanlık alanı sarması nedeniyle çevre ilçelerden ve Tokat'tan da takviye ekipler geldi. Koyulhisar Belediyesi iş makineleriyle itfaiye ekiplerinin olay yerine rahat ulaşması için yol açtı.

        REKLAM

        YERLEŞİM YERLERİ ZARAR GÖRMEDİ

        Yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayan yangın etkisini artırırken D-100 karayolu dumanla kaplandı. Suşehri ilçe girişinde bekleyen polis ekipleri Erzincan-Tokat yolunu kullanan sürücüleri yangın nedeniyle uyardı. Rüzgarın etkisiyle ekipler yangına müdahale etmekte güçlük çekerken yangın herhangi bir eve ve yerleşim yerine sıçramadan kontrol altına alındı.

        "CAN VE MAL KAYBI YOK"

        Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli, alanın dağlık ve engebeli olması nedeniyle çalışmaların güçlükle ilerlediğini belirterek, "Hem Orman İşletme Müdürlüğünün arazözü, bizim itfaiye ekiplerimiz, aynı zamanda iş makinelerimizle müdahalenin daha kolay olması için çalışıyoruz. Çok şükür bir can kaybımız olmadı. Sağolsun köylü vatandaşlarımız müdahale etti. İlçelerden gelen vatandaşlarımız müdahale etti. Şuanda da yangın kontrol altına alındı. Ne kadar alanın zarar gördüğünü gündüz gözüyle bakacağız." dedi.

        REKLAM

        "KASIT VAR MI ARAŞTIRILACAK"

        Giresun Orman İşletme Müdürü Mustafa Özkaya ise 13 arazöz ile yangına müdahale ettiklerini ifade ederek, "Bunun yanında 2 adet dozer ve greyder bölgeye sevk edildi. Yangını kontrol altına almış durumdayız. Ekiplerimiz çok ciddi bir gayret sonucu yangın kontrol altına aldı. Ancak kontrol altın alınan alan içerisinde örtü ve tepe şeklinde yangın devam etmekte inşallah sabaha kadar yangını söndürmeyi planlıyoruz. Ondan sonra da soğutma çalışması yapacağız. İlk belirlemelere göre 7 hektarlık alan zarar gördü. Yarın teknik çalışma yapacağız. Yangının çıkış sebebiyle ilgili detaylı bilgimiz olacak. Güvenlik görevlileri de bir kasıt var mı onun araştırmasına devam ediyor." şeklinde konuştu.

        REKLAM

        Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının akşam saatlerinde çıktığını söyledi. Yangına ilk müdahalenin Koyulhisar ilçesinde bulunan 2 arazöz ile yapıldığını belirten Özkaya, "15 dakikada yangına müdahale edildi. Şu an itibarıyla yangın kontrol altına alınmış durumda. Yangını söndürme ve soğutma çalışmalarımız sabaha kadar devam edecek." dedi.

        Çevre illerden yangına müdahale etmek için arazözlerin yola çıktığını ve iş makinelerinin orman içerisinde yol açma çalışması yaptığını aktaran Özkaya, şunları kaydetti:

        "6-7 HAKTARLIK ALANDA ETKİLİ OLDU"

        "Muhtemelen sabah soğutma çalışmalarına hız veririz. Şu an yangın tehlike arz etmiyor, meskun mahallerin tehlikesi yok. Karayolu ulaşımında bir sıkıntımız yok. Normal trafik akışı devam ediyor. Korkulacak bir şey yok. Bütün ekiplerimiz aktif bir şekilde çalışıyor. Türkiye'de yangınların yüzde 96'sı insan faktörüyle çıkıyor. Şu an bizim fail ve failler ile ilgili güvenlik güçlerimizin ve orman teşkilatımızın çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili bir delile ulaşıldığında ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Tahminen 6-7 hektarlık bir alanda etkili oluyor. Toplam 10-12 hektarlık bir alanda gözükse de 6-7 hektarlık bir alanda etkili. Yer yer yanan ve yanmayan alanlar var, yer yer tepe yaptığı yerler var. Örtü yangını şeklinde olan yerler var. Orman Bölge Müdürlüğümüz, Orman İşletme Müdürlüğümüz ve yangın ekiplerimiz müdahale ediyor. Bu arada civar belediyelerin araçları da su takviyesi yapıyor. Devlet olarak konu ciddi şekilde takip ediliyor, sonlandırma noktasında bir irade koymuş durumda."

        Sarıkaya köyünden Taşkın Kaynar ise yangını ilçe merkezine giderken gördüğünü söyledi. Alevlerin kısa sürede büyüdüğünü dile getiren Kaynar, "Evlerin hemen arkasında bir duman ve alev topu gördük. O arada Koyulhisar Belediyesinin itfaiye ekibi buradan kavşaktan girmek üzereydi. Biz yangın ufak çaplı bir şey sanıyorduk. İlerledikçe daha büyük çapta olduğunu gördük. Sonra tekrar köye gittik, köyde elektrikler de kesikti. İçimiz rahat etmeyince buraya geldik." diye konuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa