Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, "Parçalanmış Bir Dünyada Barış ve Güvenliği Yeniden Düşünmek" temasıyla Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen TRT World Forum'un, "Terörle Mücadelede Uluslararası İş Birliği" başlıklı oturumunda konuştu.

AA'nın haberine göre, SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Duran, Türkiye'nin PKK ile 40 yıldır mücadele ettiğini, binlerce insanın bu mücadelede şehit olduğunu söyledi.

Türkiye'nin komşuları dolayısıyla terörü engellemekte zorlandığını dile getiren Duran, "Türkiye'nin istikrarsız, güvensiz komşuları nedeniyle terörizmin engellemesinde zorluklar yaşanıyor. Kimlik meseleleri açısından son 10 yılda Türkiye çok şey başardı. Terörizmle mücadeleye gelince iş birliği lazım. Uluslararası platformdan ve komşularınızdan iş birliği görmeniz lazım. 1997 yılına bakarsanız ABD, PKK'yı terörist bir grup olarak listesine aldı. O zaman bir iş birliği yapıldı terörizme karşı ama bugün inanılmaz bir tehditle karşı karşıyayız, bunun sebebi de ABD'nin desteğiyle hareket eden YPG. YPG, PKK'nın Suriye'deki uzantısı. Yeterince uluslararası destek alamadığınızda hatta müttefiklerinizden bunu alamadığınızda kolay değil, bu terörist organizasyonla yüz yüze gelmek. Washington'dan PKK'ya silah geliyor ve biz bu tehditle hala sınırlarımız dahilinde karşı karşıyayız." değerlendirmesinde bulundu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ