Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Serdar Ali Çelikler yazdı: "Kolay olabilecek maçı zora soktular" - Galatasaray Haberleri

        G.Saray, Şampiyonlar Ligi 2. maçı öncesi zayıf kadrolu Erzurumspor karşısında maça "Hemen skoru bulayım da fazla yorulmayayım" zihniyeti ile hızlı başladı. 10. dakika oynanırken bir topları direkten dönmüş, kaleci Sehiç de 2 kurtarış yapmıştı bile. İlk 20 dakikada inanılmaz bireysel hatalar yapan Erzurum savunmacılarının ikramlarını değerlendiremediler. Ama 25. dakikadan sonra durdular. Dar alanda sıkışıp yavaş ve yana paslarla pozisyon aradılar ve elbette bulamadılar. Devre biterken Rodrigues'in formasından çekilmesine hakem Alper Ulusoy "devam" deyince devre golsüz geçildi.

        REKLAM

        Tabi bu 45'de sıkışık oyunda da olsa skor üretebilecek Emre Akbaba'nın sakatlanıp çıkması da 0-0'a etki eden unsurlardandı. 2. devrede, bu tip rakiplere karşı yapılması gereken 3 şeyin ikisini yaptılar. Oyunu genişlettiler ve kenar oyuncuları çizgilere bastı. Boydan da öyle bir daralttılar ki maç bir ara yarı sahaya döndü. İkinci yapılması gereken şey olan duran top kullanımını da efektif kullandılar. Nitekim 2 net pozisyonda daha Sehiç golü engellese de Maicon kornerden gelen topa vurduğu kafa vuruşu ile skoru elde ettiler. Kapanan takımlara karşı yapılması gereken 3. şey olan şut atmayı ise hemen hemen hiç yapmadılar.

        Bu maçın Porto müsabakası ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı için, Terim'in bazı oyuncularını dinlendirmek istemesi de bazı oyuncularını görmek istemesi de anlaşılabilir. Feghouli değerli bir CV'ye sahip. Ama geldiğinden beri bir türlü eski oyununu ortaya koyamıyor. Çabuk vazgeçilir bir isim olmamalı diyoruz ama Cezayirli de hiçbir şekilde bir ekstra katkı yapamıyor. Bugün de vasatı çok aşamadı. Bu forma ile ilk maçında asist yapan Ömer Bayram'ın savunma performansını ölçebileceğimiz bir rakip yoktu bu akşam. Rodrigues birşeyler yapmaya çalışsa da bencilliğini aşamadı. Maicon ve Serdar Aziz dışında hemen kimsenin öne çıkmadığı bir maçtı bugünkü.

        3 puan alınması gereken bir 90 dakikaydı ve gereken yapıldı diye düşünülebilir. Galatasaraylı futbolcular kendileri açısından çok kolay geçebilecek müsabakayı kendi elleriyle zorlaştırdılar. Belki Fatih Hoca, oyuncularına bu maç için ilk 15 ve son 5 dakikasını bir daha seyrettirir ve "Eğer bu kadar kolay pozisyonları atamazsanız sonra böyle strese girersiniz" dersi vermek ister. Bu maçın 3 puan dışında ne iki takıma ne de bizlere vereceği bir futbol dersi yok.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa