Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Sarı lilyumun anlamı nedir? Sarı lilyum ne anlama gelir, neyi simgeler, ne ifade eder?

        Latince’de "Liliaceae" olarak bilinen bu çiçeğin zambakgiller familyasından taşındığı düşünülür. Güzel kokulu bir çiçektir ve sarı renkli türüyle birçok kişinin masasını süsler. Tam da bu noktada aklınızdan “Sarı Lilyum neyi simgeler?” sorusu geçiyor olabilir. Detayları yazının devamında bulabilirsiniz…

        SARI LİLYUMUN ANLAMI

        Sarı Lilyumun anlamı için “sevgi ve güven” kavramlarının karşılık geldiği düşünülür. Nadir bulunan bu çiçek, buket ve aranjmanların vazgeçilmezidir. Ayrıca Sarı Lilyumun kokusu çok güzeldir ve bu nedenle kendisine gösterilen talep de yüksektir.

        SARI LİLYUM NE ANLAMA GELİR? NEYİ İFADE EDER?

        Olağanüstü güzellikte bir kokusu olması, internette birçok kişininSarı Lilyum ne anlama gelir?” sorusunu sormasını sağlamıştır. Parlak rengi ve zarif yapısıyla sevilen Sarı Lilyum şunların ifadesidir;

        • Neşe
        • Canlılık
        • Yeni başlangıçlar
        • Baharın gelişi
        • Mutluluk
        • Güven
        • Sevgi

        Çoğunlukla saflığın ve yeniden doğuşun sembolü gibi anlatılsa da güven ve sevgiyi daha baskın şekilde yansıtır. Sarı Lilyum, özellikle Batı kültüründe düğünlerin en fazla kullanılan öğesidir. Saf aşk ve yeni başlangıçları sembolize etmesi, Lilyum çiçeğinin düğünlerde neden kullanıldığını açıklar.

        SARI LİLYUM ÇİÇEĞİYLE HANGİ DUYGULAR YANSITILABİLİR?

        Kokusu ve zarif görüntüsüyle gözleri üzerinde toplayan Sarı Lilyumu kullanarak şu duyguları yansıtabilirsiniz;

        • Dostluk: Parlak sarı rengiyle dikkat çeken bu çiçeği samimi dostlarınız ve arkadaşlarınıza hediye olarak verebilirsiniz.
        • Mutluluk ve Neşe: Pozitif enerjiyle ilişkilendirilen Sarı Lilyum, mululuk ve neşe gibi yansıtmalara sahiptir. Ayrıca parlak sarı renk, aydınlığın ve güneşin sembolü olmasıyla da bilinir.
        • Yeni Başlangıç: Lilyum çiçeğinin sarısı, umut dolu geleceğin ve yeni başlangıçların da bir ifade biçimidir. Bu başlangıç yeni bir iş olabileceği gibi evlilik ya da taşınma da olabilir. Bu süreçlerden geçen bir tanıdığınız varsa ona Sarı Lilyum hediye edebilirsiniz.
        • Gurur ve Başarı: Bir yakınınızın başarısını kutlamak ya da ona karşı duyduğunuz gururu ifade etmek için Sarı Lilyumdan destek alabilirsiniz.

        Sarı Lilyum çiçeğinin bir diğer anlamı ise şükran ve teşekkürdür. Bir arkadaşınıza ona ne kadar minnettar olduğunuzu farklı ve akılda kalıcı bir yolla ifade etmek istiyorsanız sarı renk Lilyumdan destek alabilirsiniz.

        LİLYUM ÇİÇEĞİNİN KÖKENİ NEREDEN GELİYOR?

        Bir Lilyum türü olan Sarı Lilyum, farklı kökenleriyle dikkat çeker. Dünya genelinde bahçeciliğin ve çiçekçiliğin vazgeçilmez öğelerinden biri olan Lilyum, renginden bağımsız olarak yüzyıllar boyu farklı kültür ve medeniyetlerde anlamlar taşımış ve çeşitli duyguları sembolize etmiştir. Söz konusu çiçeğin köken ve tarihine dair çeşitli duyumlar vardır. Bunlardan bazıları aşağıda derlenmiştir;

        Antik Dönem: Lilyuma Antik Mısır, Roma ve Yunan Uygarlıklarında da rastlanır. Bilhassa Yunan Mitolojisinde söz konusu çiçekten sıklıkla bahsedilir. Çeşitli kaynaklarda bu çiçeğin Hera’nın sütünden doğduğuna inanıldığı görülebilir. Bu kaynaklarda Lilyum çiçeğinden yeniden doğuşun sembolü olarak bahsedilmiştir.

        Rönesans ve Orta Çağ: Rönesans Dönemi ve Orta Çağ Avrupası’na bakıldığında Lilyum çiçeğinin Hristiyanlık ile özdeşleştirildiği görülebilir. Bilhassa bu çiçek, bakire Meryem ile ilişkilendirilmiş ve saflık, maneviyat gibi anlamlara geldiği düşünülmüştür.

        Asya Uygarlıkları: Asya Kıtası’nda da Lilyum’dan sıkça bahsedilir. Özellikle Japonya ve Çin’de bu çiçeğin uzun ömrü ve şansı simgelediğine inanılır. Ayrıca Lilyum, bu yörenin insanlarına göre yaz mevsiminin gelişinin müjdesini veren bir çiçektir.

        Amerika Yerlileri: Kuzey Amerika yerlileri, bu çiçeğin yiyecek ve tıbbi amaçlar için kullanılmasını tercih etmiştir. Amerika yerlilerinin Lilyum çiçeğini farklı amaçlar için kullanması, çiçeğin yalnızca estetik değer ve sembolik anlamlar için değil çeşitli fonksiyonlar için de kullanıldığını gösterir.

        LİLYUM ÇİÇEĞİNİN HİKAYESİ

        Sarı Lilyum çiçeğinden bağımsız olarak Lilyum çiçeğinin hikâyesi, tıpkı tüm türlerde olduğu gibi bu türde de birçok kültürde derin izler bırakmıştır. Sembolik anlam taşıyan ve her rengi çeşitli mesajlar veren Lilyum, eski hikâyelerin bir çoğunda saflık ve yeniden doğuş gibi anlamlara gelmiştir. Ayrıca ruhsal aydınlanma da bu çiçeğin içerdiği anlamlardandır. Bazı kaynaklarda bu çiçekten yaratılışın simgesi olarak da bahsedilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa