Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Sarı karanfilin anlamı nedir? Sarı karanfil ne anlama gelir, neyi simgeler, ne ifade eder?

        Cins adı, Antik Yunanca “Tanrının çiçeği” olarak kabul edilen çiçek, ilk kez Theophrastus tarafından kullanılmış ve sonradan dünyaya yayılmıştır. Eski dönemde kullanılan çiçekler arasında bulunan karanfiller, Antik Yunan tanrısı Zeus’a adanmalarıyla da bilinir.

        Karanfiller, Roma Uygarlığı’nda Jüpiter bitkisi olarak kabul edilmiştir. Hatta bundan kaynaklı olarak erken dönemde yapılan taçların karanfil çiçeklerinden oluştuğu bilgisi vardır. Peki karanfil çiçeğinin sarısı neyi simgeler? Sarı karanfil ne anlama gelir? Bilgi almak için devamını okuyun…

        SARI KARANFİLİN ANLAMI

        Sarı karanfilin anlamı “sevgi ve içten bağlılık” gibi kavramları öne çıkarır. Bilhassa bir türlü açıklanamayan duyguların açığa çıkarılması için sarı renk karanfiller kullanılabilir. Çiçek dilinde çeşitli anlamlara sahip olan sarı karanfil, “mutluluk, neşe, dostluk, umut” gibi ifadelere de sahiptir. Ancak bu çiçeklerin anlamları kültüre ve çeşitli faktörlere bağlı değişiklik gösterir.

        SARI KARANFİL NEYİ İFADE EDER?

        Peki sarı karanfil neyi ifade eder? Bu sorunun cevabı çok çeşitlidir. Sarı renk karanfil çiçeklerinin taşıdığı birçok sembol vardır. İşte bazıları;

        • Neşe ve Mutluluk: Neşeyi ve yüksek doz enerjiyi sembolize eden sarının canlılığı, karanfil çiçekleriyle birleştiğinde ortaya sevinç ve mutluluk çıkar. Bu da bilhassa kutlamalarda ve çeşitli özel günlerde sarı renk karanfillerin kullanılmasının nedenini açıklar.
        • Yeni Başlangıçlar: İyimserliği ve yeni başlangıçlara karşı duyulan umudu temsil eder. Bu noktada yeni bir işe başlamak, yeni bir evliliği kutlamak ve taşınmak gibi yenilikler için sarı karanfiller kullanılabilir.
        • Dostluk: Sarı renkten gelen samimiyet, insanların birbirine olan sıkı bağlılığını ve güçlü arkadaşlıkları tanımlamak için idealdir. Bir arkadaşınıza duyduğunuz bağlılığı, sadakati ve derin sevgiyi farklı bir yolla ifade etmek istiyorsanız bu noktada sarı karanfil uygun olabilir.
        • Takdir ve Hayranlık: Sarı renk karanfil çiçekleri, birine duyduğunuz hayranlığı ifade etmenin en iyi yoludur. Bir kişiyi herhangi bir durum için ya da ona duyduğunuz onur için takdir etmek istiyorsanız sarı karanfili kullanabilirsiniz.

        Sarı karanfiller, bunlara ek bazı kültürlerde ve durumlarda hayal kırıklığının da sembolü olabilir. Diğerlerine göre daha az yaygın bir anlam olsa da bu çiçeklerin bu anlamı da söz konusudur. Hatta bazı kişiler, zaman zaman bu çiçekleri olumsuz bir mesaj vermek için de kullanır.

        SARI KARANFİLLERİN KÜLTÜREL ve TARİHİ BAĞLAMI

        Tören ve kutlamaların ana sembollerinden biri olan sarı karanfiller, kutlamalar sırasında kullanıldığında birçok kişinin favorisidir. Bu anlamda bakıldığında sarı renk karanfil çiçekleri, kutlama ve yüksek mutluluk gibi ifadeleri de içerir. Edebiyat ve sanat alanlarında da bu çiçeklere sıkça rastlanır. Özetlemek gerekirse sarı renk karanfillerin anlamları, oldukları topluma ve kültüre göre değişiklik gösterir.

        KARANFİL ÇİÇEĞİ EKİMİ

        Karanfil çiçeğinin ekme uygulaması son derece kolaydır. Bakımı da son derece kolay olduğundan bu çiçeğin herkes tarafından bakılması olasıdır. Ayrıca karanfil çiçeği için özel bir toprağa gerek yoktur. Bu noktada bir ayrıntı vardır. Karanfil çiçeğinin toprağında asit seviyesinin 5.5’den aşağıda olmaması önerilir. Humuslu toprak tercih edeceklerin daha hızlı sonuç almaları mümkündür. Çoğaltma işlemi için ise köklerinden ayırma yapabilirsiniz.

        KARANFİL ÇİÇEĞİ BAKIMI

        Karanfil çiçeğine bakmak için günde beş altı saat yeterli olabilir. Güneş gören bir ortamda hızlıca yetişen bu çiçek, gölgeli ve bahçeli alanlardan son derece hoşlanır. Buna oda sıcaklığını da dâhil etmelisiniz. Neticede karanfil çiçekleri, ne çok soğuk ne de sıcak alanlarda tutulmalıdır. Bakım yapılan alandaki sıcaklığın ılık olması ve gün ışığı alınarak yetişmesi faydalı olacaktır. Ayrıca bu çiçeklerin serada yetiştirilmesi ile iyi bir verim alınabilir.

        Bakım için sulama uygulamaları da son derece önemlidir. Püskürtme yöntemiyle yapılan ıslatma uygulamasından hoşlanan bu çiçeklerin sulama sıklığını tespit etmek için toprağının nem oranına bakılması gerekir. Bunun için parmağınızı çiçeğin toprağına batırabilir ve toprak nemli durumdaysa sulama uygulamasını erteleyebilirsiniz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa