Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç arasında, OMÜ’nün sahip olduğu teknoloji transfer ofisi yönetimine ilişkin bilgi, birikim ve deneyimlerin, OMÜ Teknoloji ve Transfer Ofisi (TTO)aracılığıyla ODÜ’ye aktarılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

        OMÜ Rektörlükte gerçekleşen imza törenine ayrıca; OMÜ Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, Samsun Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç, OMÜ TTO Koordinatör Yardımcısı Eda Beylihan da katıldı.

        İş birliği protokolü aynı zamanda, ODÜ ile OMÜTTO arasında diyalog ve güven ortamını sağlayarak yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında kalite ve verimlilik arttırıcı sonuçların alınmasını, ortak AraştırmaGeliştirme (ARGE) çalışmalarının gerçekleştirilmesini ve bilgiteknoloji transfer çalışmalarının yürütülmesini de hedefliyor.

        ARGE kültürünün akademisyenler, öğrenciler ve iş dünyasında yaygınlaşması için etkinlikler düzenlemeyi de kapsayan protokol; ulusal ve uluslararası hibefon destek programlarından faydalanmayı, OMÜ ve ODÜ bünyesindeki akademisyenler arasındaki işbirliğini, üniversitesanayi işbirliğini güçlendirmeyi, ticarileşmeye yönelik proje pazarlarının düzenlenmesi konusunda yapılacak anlaşmalar gibi bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak birçok faaliyeti kapsıyor.

        İş birliği protokolünü hayırlı olsun dilekleriyle imzalayan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve ODÜ Rektörü Tarık Yarılgaç, imza töreninin ardından protokolde belirtilen hedeflere ulaşmak ve diğer hususlarda görüşmek için fikir alışverişinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa