Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Gripten nasıl korunalım? GALERİ

        Begüm ÇELİKKOL/ HABERTURK.COM

        Grip salgınlarının özellikle yaygın olduğu sonbahar ve kış aylarında alınacak basit önlemlerin, gripten koruyabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Ramazan Gözüküçük, hem işgücü kaybını azaltacağınızı hem de hastalığı bulaştırmayarak ailenizi ve çevrenizi gribal enfeksiyonlardan koruyabileceğinizi söylüyor...

        Uzman Dr. Gözüküçük HABERTURK.COM'a griple ilgili şu açıklamaları yaptı:

        "Grip virüsü, insandan insana, hapşırma ve öksürme ile saçılan damlacıklar yoluyla bulaşabileceği gibi, el ve cansız nesnelerle temas sonucu da bulaşabilmektedir. Hasta olan kişiler, gribal belirtiler görülmeden bir gün önce ve hastalık boyunca enfeksiyonu yayabilirler. Bu nedenle okul, iş yeri gibi kalabalık ortamlarda bulunan kişiler özellikle risk altındadır. Okul çağındaki çocuklar gibi kalabalık ortamlarda bulunanlarda hastalığa yakalanma oranı yüksek iken, yaşlılarda ve altta yatan hastalığı olanlarda gribe bağlı ölüm oranı yüksektir. Virüsün vücuda girmesi ile başlayan bulgular genellikle 7-10 günde iyileşme ile sonuçlansa da, özelikle çocuk ve yaşlılarda bazen sinüzit, bronşit veya zatürre gibi ciddi enfeksiyonlara yol açabilirler. Bu nedenle gripten korunma çok önemlidir."

        PEKİ NASIL KORUNABİLİRİZ? İŞTE BUNUN YOLLARI... TIKLAYIN

        Uzman Dr. Gözüküçük, gripten korunmak için kışın kapalı ve sıcak ortamlarda bulunmamamız gerektiğini söylerken şunu önerdi: ". Böyle ortamlarda solunum yolları mukozaları kurur ve virüs girişi kolaylaşır. Ayrıca, mevsime uygun giyinmek, kapalı ortamlarda ise terletmeyecek şekilde ortama uygun olmalıdır."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa