Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Diyarbakır ve Van'da domuz gribi virüsü taşıdığından şüphe edilen hastalar tedavi altına alındı

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Editör Masası'nda grip vakalarına ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunarak bugün itibariyle domuz giribinden ölüm sayısının 33 olduğunu bildirmişti.

        Öte yandan Muğla'daki ölüm haberinden sonra Diyarbakır'da bir kişiye domuz gribi teşhisi konulurken, Van'da da virüs taşıdığından şüphe edilen bir kişi izolasyon odasına alındı. Diyarbakır'daki hastanın bulunduğu hastanenin bir bölümü karantina altına alındı. Batman'da 'domuz gribi' şüphesiyle 3 kişi hastaneye müracaat etti.

        DİYARBAKIR'DA DOMUZ GRİBİ KARANTİNASI

        Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir kişiye domuz gribi teşhisi konulurken, hastanenin intaniye (bulaşıcı hastalıklar) bölümü karantina altına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Ömer K. (62) adlı vatandaş, yüksek ateş ve halsizlik şikayeti ile akşam saatlerinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Tahlilleri yapılan Ömer K.'ye domuz gribi tanısı konuldu. Bunun üzerine hastanenin intaniye bölümü boşaltılarak karantina altına alınırken, tüm personellere maske dağıtıldı.

        VAN'DA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ

        Van Bölge, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen bir hasta, H1N1 (domuz gribi) şüphesiyle tedavi altına alındı.

        Başhekim Uzman Dr. Cafer Alhan, Çatak ilçesinden nefes darlığı şikâyetiyle 50 yaşlarında bir hastanın geldiğini söyledi.

        Alhan, "Hastanemizce yapılan muayenesinde hastada 40 derece ateş, solunum sıkıntısı olması, tetkiklerinde akciğer enfeksiyonu bulguları alınması ve bölgemizde H1N1 (domuz gribi) vakalarının görülmüş olması üzerine hasta, H1N1 şüphesiyle izolasyon odasına alındı. Gerekli tedbirler alındıktan sonra acil servisimiz normal işleyişine devam etmektedir. Hastanın tetkik ve tedavisi uzman hekimlerimiz tarafından devam etmektedir" dedi.

        BATMAN'DA 2 KİŞİ ÖZEL ODAYA ALINDI

        Batman'da domuz gribi virüsü şüphesiyle hastaneye müracaat eden 3 kişiden alınan kan örnekleri Ankara Viroloji Laboratuvarı'na gönderildi.

        Batman'da yüksek ateş ve grip nedeniyle hastaneye başvuran 3 kişiden H1N1 virüsü şüphesiyle kan örnekleri alındı. Kan örnekleri Ankara Viroloji Laboratuvarı'nda yapılan incelemede bir kişinin kan örneği negatif çıkarken, iki kişinin sonuçlarının beklendiği belirtildi. Sonuçları beklenen iki kişi hastanede özel odada tutuluyor. Konuyla ilgili araştırmalara devam edildiği öğrenildi.

        İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların grip hastalıklarına karşı temizliğe önem vermeleri gerektiğine dikkat çekerek, özellikle binalardaki korkulukların, asansör düğmelerinin ve otobüslerin kullanımından sonra ellerin sabunlu su ile yıkanması gerektiğini bildirdi.

        MUĞLA'DA DOMUZ GRİBİNDEN ÖLÜM

        Kavak Mahallesi'nde yaşayan ve 4 Mart'ta yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Yatağan Devlet Hastanesi'ne başvuran Rasim Kaya (58), burada bir süre tedavi gördükten sonra "domuz gribi" (H1N1) şüphesiyle İzmir'deki özel bir hastaneye sevk edildi.

        Burada 20 Mart'ta "domuz gribi" teşhisi konulan Kaya, dün akşam yaşamını yitirdi.

        Hastanenin başhekiminden edinilen bilgiye göre Rasim Kaya'nın "domuz gribi" nedeniyle dün saat 19.00 sıralarında yaşamını yitirdiğini bildiren Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, şöyle konuştu: "Domuz gribinin diğer viral enfeksiyonlardan herhangi bir farkı yok. Her yıl gripten çok sayıda ölüm gerçekleşiyor. Kanser tedavisi gören veya kronik rahatsızlığı bulunan hastalar, bağışıklık sisteminin çökmesi nedeniyle viral enfeksiyonlarla ölebiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımız bol sıvı tüketerek, bol miktarda vitamin alarak ve spor yaparak kendilerini domuz gribi ve diğer viral enfeksiyonlardan koruyabilir."

        Öte yandan Kadıköy Mahallesi'nde oturan 66 yaşındaki Y.S. de aynı şikâyetlerle Yatağan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tahliller sonucunda, H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle tek kişilik bir odada gözetim altına alındı.

        İHA / CİHAN / AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa