Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

29 haftalık dünyaya gelen ve yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Nisa Nur bebek, annesinin de desteğiyle 'kanguru' bakımına alındı. Nisa bebek, annesinin şefkatiyle iki aylık yaşam mücadelesini kazanarak hayata tutundu.

Otomotiv sektöründe çalışan Tuğba-Uğur Gülçiçek çiftinin ikinci bebekleri özel bir hastanede dünyaya geldi. 29 haftalık iken

bin 320 gram ağırlığında doğan Nisa Nur bebek, hemen hastanenin yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Bebek 15 gün solunum cihazına bağlı kalırken, anne ve baba bir umutla bebeklerinin sağlığına kavuşmasını bekledi. Yoğun bakım servisi, bebeğin tedavisine destek olmak amacıyla annenin bebeğiyle bir bağ kurabildiği 'kanguru' bakımını uyguladı. Anne haftanın belli günleri servise gelerek bebeğinin elini tuttu, onu kucağına aldı. Anne evinde kokusunun sindiği küçük battaniye de kuvözde bebeğin yanına konuldu. Nisa Nur bebek, annesinin kokusu ve dokunuşuyla daha hızlı bir iyileşme sürecine girdi. Doktorlar ve yoğun bakım hemşirelerinin tedavisi ve bakımı sayesinde 14 gün bağlı olduğu solunum cihazından ayrılarak, sağlığına kavuştu. İki aylık hayat mücadelesinin sonucunda hastaneden iki kilo ağırlığa ulaşarak taburcu edilen Nisa Nur bebek için bir de sürpriz yapıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ