Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HABERTURK.COM

Dünya obezite ve diyabete çare arayışında. Doğru beslenme her anlamda kritik önem taşıyor. Sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için nasıl besleneceğiz? Sağlıklı diyerek yediğimiz gıdalar zehir mi saçıyor?

Beslenmede doğru bildiğimiz birçok konu yanlış çıkabiliyor. ABD'de yapılan son araştırma da bunu ortaya çıkardı. Buna göre light ürünler tam yağlı süt, peynir ve yoğurda göre daha fazla kilo aldırıyor.

ABD'den iki üniversitenin araştırmasında yaklaşık 22 bin denek 15 yıl boyunca izlendi. Yağlı süt, peynir ve yoğurt yiyenlerin obezite ve diyabet riskinin light ürün tükentenlerden daha düşük olduğu ortaya çıktı. Yani light ürünler tam yağlı ürünlere göre daha çok kilo aldırıyor.

Uzmanlara göre yağlı süt ürünlerinin sindirimi birçoğu tatlandırıcı içeren yağsız süt ürünlerine göre de daha yavaş ve daha doyurucu.

Harvard Üniversitesi'nin Kadın Sağlığı çalışması kapsamında da 18 bin 438 kadın 11 yıl boyunca takip edildi. Buna göre de tam yağlı süt ürünleri ile beslenenlerde obezite riskinin en az yüzde 8 oranında daha düşük olduğu sonucuna ulaşıldı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre diyabet dünyada her 11 kişiden birini etkiliyor.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ