Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Hızla şişmanlayıp tam 148 kilograma ulaşan İzmirli ses sanatçısı 32 yaşındaki Selma Avcı, tüp mide ameliyatı ile yeni bir hayata adım attı. Ancak ameliyat kiloları vermek için yeterli değildi.

O azmi, şarkılarından aldığı güç ve motivasyonla diyet ve sporunu yapıp 11 ayda 72 kilo vermeyi başardı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğrencisi 32 yaşındaki Selma Avcı, hayatının son 10 yılında hızla kilo aldı. Tam 148 kiloya kadar ulaşan Avcı, birçok diyeti denese de başarılı olamadı. Avcı, tedavi olmak için İzmir Özel Gazi Hastanesi'ne başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar tarafından muayene edilen genç kız, endoskopik tüp mide ameliyatı ile kilolarından yavaş yavaş kurtuldu. Ameliyatın ardından geçen 11 ayda tam 72 kilo vererek 76 kiloya inen Avcı'nın şimdiki hedefi ise 10 kilogram daha zayıflayıp 62 kilograma düşmek.

HASTANELİK OLUNCA AMELİYATA KARAR VERDİ

20'li yaşlarda diyetisyene gittiğini anlatan Selma Avcı, "20'li yaşlarımda diyetisyene gittim, kilo verdim; ama 4-5 sene içinde verdiğim kilonun 2 katını geri aldım. Sonrasında bir türlü kilo veremedim. Ne kadar çok diyet denediysem de olmadı zaten. Bir uyandım 148 kiloyum. Dizlerim ağrıyordu, tansiyonum çıkıyordu ama beni en çok üzen psikolojik boyutuydu. İnsanların bakışları ve tavrı rahatsız ediyordu beni. Bir gün tansiyonum çok yükselince ambulansla hastaneye kaldırdılar. Öleceğimi düşündüm. O gün bu ameliyatı olmaya karar verdim" diye konuştu.

"SAHNEDE BENİ GÖRENLER GÖZLERİNE İNANAMIYOR"

Aşırı kilolu olduğu yıllarda hep siyah giyerek kıyafetlerin arkasına gizlendiğini ifade eden Selma Avcı, "Şimdi renklerle tanıştım. Siyah rengin dışında kıyafetler de giyiyorum. Yeme alışkanlığım tamamen değişti. Eskiden bir pizza, patates kızartması ve kolalı içecekle doymazken şimdi bir köfte ile doyar hale geldim. İnsanın öz güveni geliyor yerine. Kiloluyken her yere gidemezdim, çekinirdim. Arkadaşlarım bunu bilmez çünkü bahaneler üretirdim ama şimdi ben diyorum onlara 'hadi şuraya gidelim, buraya gidelim' diye. Sahnede beni görenler de gözlerine inanamıyor. 'Bu kız, o kız mı' diyorlar arkamdan. Bu tepkiler bile çok hoş" dedi.

"İNANMAK VE ADIM ATMAK GEREKİYOR"

Avcı'nın mide küçültme ameliyatını gerçekleştiren İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahi Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Kaçar, yapılan ameliyatın nihai çözüm olmadığını dile getirerek, "Hastalarımızın geçirdiği ameliyat bir yardımcı yöntemdir. Asıl iş, kişinin kendisinde bitiyor. Kişinin yeme içme ve günlük aktivite alışkanlıklarını değiştirmesi şart. Eğer ameliyat olan kişi bizim dediklerimize yüzde 100 uyarsa 1 yıl içinde ideal kilosuna ulaşabilir. Tıpkı Selma'nın yaptığı gibi 11 ayda 148 kilodan 72 kiloya düşebilir. İnanılmaz değil mi? Ama gerçek. Sadece inanmak ve adım atmak gerekiyor" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ