Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ebola ile mücadele kapsamında Gine, Liberya ve Sierra Leone'ye 150 tonluk ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulunulacağını belirterek, "Ümit ediyorum ki Ebola krizine karşı verdiğimiz mücadele, sadece hastalıkla mücadelenin değil Afrika'nın kara talihinin değiştirilmesi için de bir mücadelenin başlangıcı olsun" dedi.

Kurtulmuş, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Ebola salgınıyla mücadele kapsamında Gine, Liberya ve Sierra Leone'ye ilaç ve tıbbi malzeme yardımı gönderilmesi dolayısıyla Esenboğa Havalimanı kargo bölümünde düzenlenen törene katıldı.

Konuşmasına "Özellikle Batı Afrika'da geçen yıl başlayan, Sierra Leone, Liberya ve Gine'de bugün itibarıyla yaklaşık 22 bin insanın etkilendiği ve 8 bin ölüm vakasının gerçekleştiği, yeni bir mikrobun oluşturduğu salgınla yani Ebola kriziyle karşı karşıyayız" sözleriyle başlayan Kurtulmuş, hastalığın özellikle başlangıcında çok hızlı yayıldığına işaret etti.

Hastalığın ölümcül olduğunu dile getiren Kurtulmuş, önce kırsal bölgelerde başladığını ardından da yayılma trendi içine girdiğini anlattı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ