Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Haluk Çalışır, veremin, en çok ilaç kullanmayan hasta ile aynı odayı paylaşan yakınlarına ve evdeki 5 yaş altı çocuklara bulaştığını belirterek, "Kent yaşamının vazgeçilmez öğesi olan toplu taşıma araçları ile seyahat sırasında hastalığın bulaşma olasılığı yok denecek kadar azdır" bilgisini verdi.

Verem Eğitim ve Propaganda Haftası dolayısıyla yapılan açıklama görüşlerine yer verilen Çalışır, verem ya da tüberküloz hastalığının, çoğunlukla akciğerlerde görülen bir enfeksiyon rahatsızlığı olduğunu anlattı.

Hastalığın geçmişinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirten Çalışır, "Mısır mumyalarında, tüberkülozun izlerine dair bulgular saptanmıştır. Hastalığın salgınlar yapması ve toplum içinde bilinir hale gelmesi 18. yüzyıl Avrupası'nda başlamıştır. Sanayi devrimi ile kentlerde, sanayi bölgelerinde yoğunlaşan yoksul nüfus arasında başlamış ve ardından yayılmıştır. O dönemlerde etkin tedavisinin bilinmemesi nedeniyle de kitlesel ölümlere yol açmıştır" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ