Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Klinik Cerrahi Şefi Doç.Dr. Nurullah Bülbüller, obezite ameliyatlarına olan yoğun talep nedeniyle 2015-2016 randevularının dolduğunu bildirdi.

Bülbüller, obezitenin çağımızın hastalığı olduğunu söyledi. Obezitenin zengin toplumlarda daha çok görüldüğünü ifade eden Bülbüller, ülkemizde de refah seviyesinin artmasıyla bu hastalığın görülme olasılığının yükseldiğine dikkat çekti.

Bunun yanında beslenme alışkanlıklarının değiştiğini, fazla kalorili beslenme ve düzensiz yaşamın bu hastalığı tetiklediğini kaydeden Bülbüller, şişmanlığın engellenemez hale geldiğini ve gittikçe arttığını belirtti.

Bülbüller, "Sorun, morbid obezite (öldürücü şişmanlık) dediğimiz hastalık derecesine yaklaşıyor. Obezite gün geçtikçe çok sık karşımıza çıkan bir problem. Sağlık Bakanlığımız da bu sorunu önlemek için çok büyük gayret içinde. Diyet, egzersiz ve ilaçla tedavi olamayan hastalara obezite cerrahisi öneriyoruz. Gün geçtikçe bu cerrahiye çok yoğun ilgi var. Ama biz bu cerrahi müdahaleyi son çare olarak öneriyoruz" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ