Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Rus Dili ve Kültür Merkezi ile Ütopya Dergisi tarafından düzenlenecek Mir Uzay İstasyonu Konferansı nedeniyle Türkiye'ye gelen Aleksandr Lazutkin, Ankara'da bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Lazutkin, uzay istasyonu Mir'de 6 ay kaldığını ve çok önemli bir kaza atlatan uzay istasyonunu yeniden yörüngeye oturtmayı başardığını söyledi.

AA'nın haberine göre, uzaya gideceğini öğrendiğinde 3 hayal kurduğunu belirten Lazutkin, bunların "Ay'da ve Mars'ta yürümek, yer çekimsiz ortamda bulunmak ve uzaylıları görmek" olduğunu ifade etti.

Lazutkin, uzay istasyonlarının teknik olarak insanlara uzayda yaşamak için imkanlar sunduğunu belirterek, "Şu an insanoğlu Mars'a gidecek teknolojik imkana sahip ama daha büyük bir problemimiz var o da radyasyondan korunmak. Radyasyonlu ortamda bulunma henüz çözülememiş bir problem. Bunun da çözüleceğine inanıyorum. Benim Mars'ta yürüme hayalim artık muhtemelen suya düştü ama öyle düşünüyorum ki yakın gelecekte Mars'ta insanların yürüdüğünü göreceğiz ve ben tanıklık edebileceğim." diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ