Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya RTÜK’ten Halk TV’ye para ve program durdurma cezası
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        RTÜK'ün açıklamasına göre, bugün yapılan toplantıda, Halk TV'de yayımlanan "Sözüm Var" ve "Medya Mahallesi" programlarına ilişkin izleme uzmanlarının raporları görüşüldü.

        İlgili yayınlarda "bir terör örgütü üyesinin sivil bir mağdur gibi gösterilmesi" ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "aranıyor" ifadesiyle siyah beyaz fotoğrafının ekranda yer alması nedeniyle Halk TV'ye 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verildi.

        RTÜK Üyesi Okan Konuralp Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "RTÜK, Ali Rıza Arslan’a oğlunun kemiklerinin yedi yıl aradan sonra torba içinde teslim edilmesine ilişkin değerlendirmeleri, “Terörün amaçlarına hizmet eden sonuçlar doğuracak nitelikte” kabul etti; Halk TV’ye para ve 5 kez program durdurma cezası verdi. (Program: Sözüm Var) RTÜK, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun küçük düşürüldüğü gerekçesiyle de Halk TV için iki ayrı dosyadan para cezalarına hükmetti. (Programlar: Medya Mahallesi- Sözüm Var) Üç ayrı karara da Sayın İlhan Taşçı’yla birlikte karşı oy kullandığımızı kamuoyunun bilgisine sunarım." ifadesini kullandı.

        BABACAN: RTÜK'ÜN KESTİĞİ CEZALARI KINIYORUM

        DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Türkiye’nin sansür kurulu RTÜK’ün Halk TV’ye kestiği cezaları kınıyorum. İfade ve basın özgürlüğü demokrasinin can damarıdır. Tam demokrasi inşasında DEVA Partisi tüm özgürlüklerin güvencesi olacak" ifadelerini kullandı.

        DAVUTOĞLU: RTÜK'ÜN BİR HÜKMÜ KALMAMIŞTIR

        RTÜK'en verdiği cezaya bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu sosyal medya Twitter üzerinden şu paylaşımda bulundu: Gerçeklerden korkan iktidar, özgür basını susturmak için RTÜK’ü sopa olarak kullanıyor. Halk TV’ye verilen cezanın amacı bellidir. RTÜK’ün cezalarının da kendisinin de artık hükmü kalmamıştır. Özgür ve bağımsız medya demokrasinin teminatıdır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa