Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ronaldinho'nun futbol serüveni, Porto Alegre'nin sokaklarında başladı ve kısa sürede yerel kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı. Profesyonel kariyerine Grêmio'da başlayan Ronaldinho, sırasıyla Paris Saint-Germain, Barcelona ve Milan gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde top koşturdu. Barcelona'daki efsanevi dönemi, onu dünya çapında bir ikon haline getirdi ve FIFA Yılın Oyuncusu ödülünü iki kez kazanmasını sağladı. Biz de bu yazımızda dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Ronaldinho’nun kim olduğu, kaç yaşında ve nereli olduğuna dair hayatı ile ilgili tüm merak edilenleri ele aldık.

Ronaldinho Kimdir?

Ronaldo de Assis Moreira, daha çok Ronaldinho Gaúcho ya da kısaca Ronaldinho olarak tanınan, Brezilya'nın yetiştirdiği efsanevi futbolcular arasında yer alır. Porto Alegre'de doğan bu yetenekli oyuncu, futbol sahalarında özellikle ofansif orta saha pozisyonunda parlamış, kariyeri boyunca forvet ve kanat pozisyonlarında da görev yapmıştır.

Ronaldinho'nun futbolculuk kariyeri, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden Paris Saint-Germain, Barcelona ve Milan'da oynayarak zirveye ulaştı. Brezilya millî takımının da vazgeçilmez isimlerinden biri olan Ronaldinho, futbol sahasındaki çevik hareketleri, eşsiz top sürme yetenekleri ve yaratıcı paslarıyla tanınır. Özellikle rakiplerini şaşırtan röveşata vuruşları, kör noktadan verdiği paslar ve serbest vuruşlardaki başarısıyla adından sıkça söz ettirmiştir.

Profesyonel kariyerine 1998 yılında Grêmio'da başlayan Ronaldinho, 20 yaşında Paris Saint-Germain ile anlaşarak Avrupa futboluna adım atmıştır. 2003 yılında ise kariyerinde önemli bir dönemeç olan Barcelona'ya transfer olmuştur. Barcelona'daki ikinci sezonunda hem FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünü kazanmış hem de La Liga şampiyonluğunu takımıyla kutlamıştır. Ardından gelen sezonlarda UEFA Şampiyonlar Ligi ve tekrar La Liga zaferleri yaşamış, El Clásico maçında Real Madrid taraftarlarını ayakta alkışlatarak Maradona'dan sonra bu başarıyı gösteren ikinci Barcelona oyuncusu olmuştur. Ronaldinho, Barcelona'daki başarılarının zirvesinde Ballon d'Or ve ikinci kez FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödüllerini almıştır.

Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ