Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Rolls-Royce Türkiye'nin savaş uçağına yönelik çalışmaların kapsamını daralttı - Savunma Sanayi Haberleri

        İngiliz motor üreticisiRolls-Royce, Türkiye'nin yerli savaş uçağının motorunu geliştirmek için Kale Grubu ile birlikte yürüttüğü çalışmaların kapsamını daralttığını duyurdu.

        Reuters'in haberine göre, Rolls-Royce'un kararında geçen yıl Kale Grubu ile görüşmelerde fikri mülkiyetlerin paylaşılması ve projeye Katar-Türk ortaklı bir şirketin katılımıyla ilgili bir takım anlaşmazlıkların etkili olduğu kaydedildi.

        Bunun yanı sıra, Rolls-Royce'un, herhangi bir uzlaşmaya varılamamasının ardından beşinci nesil savaş uçağı ihalesini kazanma girişimini bıraktığıvurgulandı.

        2017'DE ORTAKLIK KURMUŞLARDI

        Kale Grubu 2017 yılında uçak motoru üretmek için Rolls-Royce ile ortaklık kurmuştu. Söz konusu ortaklık, Türkiye ile İngiltere arasında imzalanan 133 milyon dolarlık savunma anlaşmasının ardından gerçekleşmişti.

        REKLAM

        İki şirket arasında kurulan ortaklık ile, TF-X veya Milli Muharip Uçak (MMU) adıylabilinen yeni nesil savaş uçağı programında kullanılmak üzeremotor geliştirilmesi hedefleniyordu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa