Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan Riva Deresi, son 3 yıl içinde 3'üncü kez siyaha büründü. Kötü kokunun yanı sıra kıyıya yakın noktalarda su yüzeyinde görülen yağ benzeri katmanlaşmalar ve kıyı çevresine bırakılmış atıklar da dikkat çekti. Derenin siyah sularının Riva Plajı yanından denize döküldüğü de havadan çekilen görüntülerde yer aldı.

Read more!

"Çayağzı Deresi" olarak da bilinen Riva Deresi, Marmara Bölgesi'nin kuzeyinden Karadeniz'e dökülüyor. Derede yaşanan kirlilik, özellikle son 3 yılda kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Bu sürede ilk olarak dere, 2020 yılının mayıs ayında siyaha büründü. Derenin yaklaşık 30 kilometrelik bölümündeki su yüzeyinde kabarcıklar görülürken, dereden zaman zaman koku da yükseliyordu.

Beykoz Belediyesi yetkilileri tarafından bölgede bulunan İSKİ Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin artan nüfusla birlikte yetersiz kaldığı ve bu nedenle atık suların dere suyuna karıştığı belirtildi. Bölgedeki bazı fabrikaların da kimyasal atıklarını kaçak şekilde dereye bıraktığı öne sürüldü.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ