Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Reşat Balcıoğlu, Mina Başaran'ın bilinmeyenlerini anlattı - Magazin haberleri
        • 1

          Mina, babası Hüseyin Başaran’ın “Prensesim” diye hitap ettiği iş arkadaşı, biricik kızıydı. Gösterişi sevmezdi. Şaşaalı bir hayatı yoktu. Objektifler eşliğinde bir kez bile doğum günü kutlamadı. Instagram’ı da nişanlandıktan sonra açmıştı.

        • 2

          Karşılaştığımız bir Mikonos gezisinde aile bir aradaydı. Mina, babasına laf getirmezdi, saat 24.00’ü geçmeden tekneye dönmüş olurdu. Orucunu tutardı, iftar davetlerini ise gizli verirdi.

        • 3

          Başaran Holding’in veliahdı 28 yaşındaki Mina Başaran, babası Hüseyin Başaran’ın prensesiydi. 14 Nisan’da nişanlısı Murat Gezer’le evlenecek olan Mina Başaran ve 7 kız arkadaşı, Dubai’den İstanbul’a dönüşte özel jetin düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

        • 4

          PRENSESİN ACI SONU

          Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran’ın ‘Prensesim’ diye hitap ettiği kızı Mina Başaran ile 7 kız arkadaşı, Dubai’den bekârlığa veda partisinden İstanbul’a dönerken önceki akşam kendilerine ait jetin 17.40’ta İran’da düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Acı haberi alan Başaran Ailesi’nin olayı öğrendikten sonra neler yaşadığına, kazada hayatını kaybedenlerin hikâyelerine ve daha birçok detaya HT Kulüp ulaştı.

        • 5

          JETTE ÖZEL İSİMLER YOLCULUK ETMİŞTİ

          Sosyeteden pek çok ismin yolculuk ettiği jete, 1 Eylül 2013 tarihinde Süper Star Ajda Pekkan da binmişti. Geçtiğimiz yıl Arzu Sabancı’nın daveti için Milano’ya giden Beril Başaran’ın, davete katılanları jete çağırdığı öğrenildi. “Uçak bileti almayın bizim jetle İstanbul’a dönelim’’ diyen Beril Başaran’ın davetini Berna Çebi kırmayarak Milano’dan İstanbul’a Başaranlar’a ait özel jette gelmiş.

        • 6

          Beril Başaran, seyahatlerinde İran’da düşen özel jeti kullanıyordu.

        • 7

          KEMERBURGAZ'DAKİ EVDE ACI FERYAT

          Mina Başaran’ın yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, acı haberi alan Mina Başaran’ın yakınları ve dostları, Başaran Ailesi’nin sahibi olduğu Kemerburgaz’daki villada toplandı. Evde kimsenin ağzını bıçak açmadı. Başsağlığı dileğinde bulunanlara garip bir gözle bakıldı.

        • 8

          Anne Beril Başaran, baba Hüseyin Başaran aldıkları ilaçların etkisiyle sessizliğe bürünmüştü. Uçakta vefat eden diğer kişilerin aileleri de eve gelince, çığlıklar ve feryatlar yükseldi. Dün sabah pasaport işlerini halleden Mina Başaran’ın anne ve babası kızlarının naaşını almak için İran’a gitti.

        • 9

          EVLENDİKTEN SONRA BEBEK'TE OTURACAKLARDI

          14 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda evlenecek olan Murat Gezer ile Mina Başaran, evlenince Bebek’te oturacaktı. İstanbul’da kalarak evin genel işleriyle ilgilenen Murat Gezer’in, İran’a uçağın düştüğü bölgeye nişanlısı- nın naaşını almaya gidemediği öğrenildi. Nişanlısı Mina Başaran’la üniversitede tanışan ve 8-9 yıldır evlenmek için bekleyen ikiliden Murat Gezer’in olayı öğrendikten sonra yıkıldığı bildirildi. Murat Gezer’in, nişanlısıyla en son uçağa binmeden önce mesajlaşarak, nişanlısına ‘İyi yolculuklar’ dilediği öğrenildi.

        • 10

          GELİNLİĞİNİ ZUHAİR MURAD TASARLAMIŞTI

          4 Mart’ta gelinlik modeli beğenmek için annesi Beril Başaran’la gittiği Paris’te Elie Saab ve Chanel defilesini izleyen Mina Başaran, son dakika karar değiş- tirip gelinliğini dünyaca ünlü modacı Zuhair Murad’dan seçmişti.

        • 11

          YAZA EVLENECEKLERDİ

          Kazada hayatını kaybeden 30 yaşındaki Ayşe And, Mert Bayır ile nişanlıydı. Klinik psikolog olan Ayşe And’ın nişanlısıyla ortak tutkusu atlardı. Hafta sonlarını at binerek geçiren ikilinin, düğün davetiyeleri dağıtılmıştı ve yazın evleneceklerdi.

        • 12

          ESKİ SEVGİLİYE GÖZYAŞI

          İşadamı Çetin Akay’ın kızı 27 yaşındaki Sinem Akay, kazada hayatını kaybeden bir diğer isim. ‘Casa di Denim’in kurucusu olan Akay, yıllardır işadamı Doruk Acar ile beraberdi. Temmuz ayında ayrıldıklarını söyleyen Doruk Acar ağlayarak HT Kulüp’le acısını paylaştı. Doruk Acar, “Sözün bittiği yerdeyiz. Çok üzgünüm. Allah annesine babasına sabırlar versin. Ben ne diyebilirim ki? Biz temmuzda ayrılmıştık hâlâ inanamıyorum’’ dedi.

        • 13

          DAVETLER İPTAL

          Sosyete ve iş dünyasını yasa boğan 11 canın vefat ettiği kazadan sonra İstanbul’da düzenlenmesi planlanan davetler ve organizasyonlar teker teker iptal edildi. Mina Başaran, 7 kız arkadaşı ve iki pilot ile bir kabin memurunun cenazelerinin İstanbul’a getirilmesiyle, bu haftaki açılışlar da ertelenecek.

        • 14

          SOSYETE YASA BOĞULDU

          Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye gelen ve içinde işadamı Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran ve arkadaşlarının bulunduğu özel jet, İran’ın başkenti Tahran’ın güneyinde düştü. Feci olayda 2’si pilot, 1’i hostes, 8’i yolcu 11 kişi hayatını kaybetti. Sosyete ve iş dünyasından acı haberi alan herkes şoka girdi. Vefat edenlerin tanıdıkları sosyal medyadan mesajlarla acılarını paylaştılar.

        • 15

          AYLİN YILMAZ: 11 hayat dolu genç kızımızı kaybettik... Yaşayacakları hayalleri umutları vardı... Allah ailelerine yakınlarına büyük sabırlar versin.

        • 16

          ASLI ŞEN: Duyduğumdan beri kendimde değilim... Çok sevdiğim 3 arkadaşım, diğer melek genç kızlarımız, 1 kabin memuru ve 2 kadın pilotumuz... En yakın arkadaşların aynı kaderi paylaşmaları nasıl bir hikmettir. Sinem’cim bitmeyen enerjin ve tertemiz kalbinle sevmiştim seni. Mina’cım zarif, kibar, vefalı, akıllı ve güzel kalpli genç arkadaşım... En yüce yerde, en rahat şekilde uyuyun. Allah mekânlarınızı cennet eylesin. Ailelerinize sonsuz sabırlar...

        • 17

          FERYAL GÜLMAN: “Güzel Mina, dünyalar tatlısı, inanmak istemiyor insan. Işıklarda uyu. Hepinizin mekânı cennet olsun. Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, dayanma gücü diliyorum. Söz yok ki söylenecek...”

        • 18

          İDİL FIRAT: “Son ana kadar bir mucize olur diye bekledim... Güzel gülüşlüm, güzel kalplim, merhametli, vicdanlı, tatlı dilli melek kalpli Sinem’im... Ne hayallerimiz vardı, daha birlikte, neler neler yaşayacaktık.”

        • 19

          MİNA'NIN BİLİNMEYENLERİNİ REŞAT BALCIOĞLU YAZDI

          SOSYETİK BİLE DEĞİL, MEDYATİK HİÇ DEĞİLDİ...

          İnsan ölünce arkasından çok şey konuşulur çok şey söylenir ama 7 kız arkadaşıyla birlikte İran’da düşen kendilerine ait özel jette 28 yaşında aramızdan ayrılan Mina için çok şey söylenemez... Şahsen yakından tanıdığım Mina, babası Hüseyin Başaran’ın ‘Prensesim’ diye hitap ettiği iş arkadaşı, biricik kızıydı. Gösterişi sevmezdi, öyle sosyal medyada yazılıp çizildiği gibi şaşaalı bir hayatı yoktu, objektifler eşliğinde bir kez bile doğum günü kutlamadı, magazin sayfalarında bir kez bile ‘dekolteli’ kıyafet giydiği için haber olmadı. Instagram hesabını bile nişanlandıktan sonra açmıştı çünkü mutluluğunu herkesle paylaşmak istemişti. 14 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda Murat Gezer ile evlenecekti ama olmadı... Üniversite yıllarında başlayan aşk, İran’ın tenha bir dağında son buldu.

        • 20

          BABASINA LAF GETİRMEDİ

          Trabzonlu Başaran Ailesi, Türk örf ve âdetlerine tam anlamıyla uyumlu yaşayan insanlardı, Hüseyin-Beril Başaran çifti, ailece her yaz, tekneleriyle Ege ve Akdeniz koylarını dolaşır kimselere görünmek istemez basından uzak dururlardı.

        • 21

          Geçtiğimiz yıllarda tesadüfen karşılaştığımız bir Mikonos gezisinde yine aile bir aradaydı, baba Hüseyin Başaran kızına şöyle talimat veriyordu: ‘’Saat gece 24.00’ü geçmeden teknede olacaksın’’. ‘’Bizim kızlarımız sabaha kadar sokaklarda barlarda dolaşmaz laf gelsin istemiyorum’’ dedi.

        • 22

          Mina babasına laf getirmezdi saat gece 24.00’ü geçmeden ‘Mikonos’ gibi bir yerde tekneye dönmüş olurdu. Son 5 yıldır ramazanda orucunu tutar ama kimseyle paylaşmazdı, ‘’Kime ne?’’ diyerek iftarlarını gizli verirdi. Dini inancı kuvvetliydi. Dışarıdan bakıldığında onu zengin sosyetik birisi gibi görüyorlardı ama hiç öyle olmadı...

        • 23

          "IŞIKLAR İÇİNDE UYU"

          İstese her gün sayfalarda yer alırdı ama o işiyle gündeme gelmek, ailesine laf söyletmemek istiyordu, öyle de yaptı. 26 Ekim’de Yalıkavak marinada verdikleri lansman davetinin ev sahibiydi.

        • 24

          Ailece ev sahipliği yaptıkları davette, “Babam varken ben kameraya konuşmayayım’’ dese de babası Hüseyin Başaran’ın ‘’Benim iş hayatımdaki en güvendiğim isimsin. Benim prensesimsin’’ diyerek HT Kulüp mikrofonlarına anlatmıştı yaptıkları bu projeyi...

        • 25

          Daha gençti, iş hayatındaki konumunun farkındaydı yolun başında olduğunu biliyordu ama bu yol çok kısa sürdü. Işıklar içinde uyu Mina artık sen hepimizin ‘Prensesi’sin...

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa