Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yapılan uygulamanın tam kapanmadan ziyade bir kısıtlama önlemi olduğunu, bunun da farklı ülkelerde farklı şekillerde uygulanabildiğini söyledi.

Read more!

Kısıtlamaların mutlaka faydası olacağını ancak öncesinde yaşanan iki günlük seyahat ve nüfus göçünün belli olumsuzlukları beraberinde getireceğini belirten Ceyhan, bu ikisinin toplam etkisinin gelecek hafta itibarıyla görüleceğini ifade etti.

"BİR AZALMA BEKLİYORUZ"

Ceyhan, kısıtlamaların etkisinin ağır basmasını ve vaka sayılarında azalma görmeyi beklediklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Fakat bu azalma şöyle olabilir, metropollerde nüfus oldukça azaldı, çok sayıda insan memleketlerine, tatil yörelerine gitti. Dolayısıyla en önemli bulaş kaynaklarından olan toplu taşıma araçlarındaki kalabalıklaşmalar olmayacak, iş yerlerinin hepsi değilse bile en azından bir kısmı kapalı olacağı için buralarda bir vaka azalması bekliyoruz ama özellikle İstanbul'dan giden kişilerin virüsü yayması neticesinde Anadolu'nun diğer şehirlerinde bir artış görebiliriz ama tabii nüfus yoğun olarak metropollerde olduğu için totalinde bir azalma bekliyoruz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ