Kendilerini polis olarak tanıtıp 100 bin Euro parayı aldılar
İstanbul'da bir işyerine giden 3 kişi, sahte polis kimliklerini gösterip arama kararı olduğunu söyledi. Ardından da kasada bulunan 100 bin Euro'yu 'Kara para aklanıyor' iddiasıyla parayı aldı. Durumdan şüphelenen iş yeri sahibi A. O. polis olduklarını söyleyen kişilere müdahale etti. Yaşanan arbedede sahte polis oldukları belirlenen 3 kişi kaçtı
Olay iki hafta önce İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan bir iş yerinde meydana geldi.
Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre iş yerine gelen 3 kişi polis kimliklerini göstererek arama kararı olduğunu söyledi.
100 BİN EURO PARAYI ALDILAR
İş yeri hakkında ihbar olduğunu ve kara para aklandığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını iddia eden sözde polis ekipleri, iş yeri sahibi A. O.’ya kasayı açtırttı. Kasada bulunan 100 bin Euro parayı aldı.
ARBEDE YAŞANDI
Parayı alan 3 kişiden şüphelenen iş yeri sahibi A.O., sözde polislere saldırınca iş yerinde arbede yaşandı. 3 şüpheli yaşanan arbedenin ardından iş yerinden kaçtı. İş yeri sahibi yaşanan arbede sırasında şüphelilerden birinin montunu aldı. Olayın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.
SAHTE POLİSLER YAKALANDI
Şüpheliler için araştırma başlatan polis, montu incelerken bir cep telefonu ve kimlik buldu. Ele geçirilen kimlik ve cep telefonundan 3 şüphelinin kimlikleri tespit edildi. Tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda 3 suç kaydı olan Ali Ö. (22), 2 suç kaydı bulunan Ömer A. (33) ve Amir K.(23) yakalandı.
İşlemlerin ardından adliyeye gönderilen Ali Ö. ve Ömer A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık tarafından serbest bırakılan ve yabancı uyruklu olduğu belirlenen Amir K., işlemleri için Sultangazi Polis Merkezini teslim edildi.