Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kombiniz verimli çalışsa da bakımın ve temizliğin yapılmaması durumunda ısı kaybı ve yüksek elektrik faturaları görülebilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için peteğinizin bakımını zamanında yaptırmalı ve zaman zaman sorun olup olmadığını tespit etmek adına kontrol etmelisiniz. Temiz ve bakımı yapılmış petekler daha verimli ısınma sunar. “Evde petek nasıl temizlenir?” diyorsanız yazının devamını okuyabilirsiniz…

PETEK BAKIMI NEDEN YAPILMALI?

Tozlar, evde yalnızca dolap ve masa üstü gibi açık alanlarda birikmez. Gözükmeyen ve pek de fark edilmeyecek yerlerde de tozlar birikir ve bunların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Kalorifer peteklerinde zaman içinde biriken radyatör ve toz, önlemi alınmadığında radyatörün daha az ısı yaymasına neden olabilir ya da alerjisi olanların rahatsızlığını tetikleyebilir.

NE ZAMAN PETEK TEMİZLİĞİ GEREKİR?

Peteklerin içerisinin iki yılda bir düzenli olarak temizlenmesi önerilir. İki yıl geçmemiş olsa bile evinizin kalorifer sisteminde bir aksaklık hissediyorsanız temizlemeye başlayabilirsiniz. Örneğin mutfaktaki peteğin altı soğuksa bu, oradaki peteğin temizlenmesi gerektiğinin alarmını veriyor olabilir.

Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ