Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Otomobil satışları, geçmişte hiç olmadığı kadar çok 2023'te gündeme geldi. Geçen yılın başlarında piyasadaki yatırım amaçlı alımlar dikkat çekerken, yaz aylarında ise Ticaret Bakanlığı'nın çıkardığı düzenlemelerin etkisi ile bu durum sona erdi ve hemen ardından bir süredir unutulan kampanyalar yeniden konuşulur oldu.

Öte yandan, başta yerli otomobil Togg olmak üzere, hızla artan elektrikli otomobil ve şarj istasyon sayıları da 2023'te sektörün gündem maddelerinin başında yer aldı.

Read more!

Otomotiv sektörü açısından adeta baş döndürücü bir hızla gerçekleşen gelişmelerin yaşandığı 2023'te tüm zamanların satış rekoru da kırıldı ve pazar büyüklüğü ilk kez 1 milyon adedi aştı. Otomobil ve hafif ticari araç satışlarından oluşan toplam pazar 1.2 milyon adedi geçerken, sadece otomobil satışları ise 970 bin adede yaklaştı.

Birçok farklı gelişmenin yaşandığı ve rekorların kırıldığı bir yılın ardından otomotiv pazarının merak edilen Ocak ayı performansı da Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından önceki günlerde açıklandı. Buna göre, otomobil ve hafif ticari araç satışları Ocak 2024'te 2023'ün Ocak ayına göre yüzde 57 büyüdü ve 80 bin adede dayandı. Otomobil satışlarında da bir yıllık artış oranı yüzde 72 oldu ve Ocak'ta satılan otomobil sayısı 64 bin adedi geçti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ