Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Ordu Haberleri

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Gülyalı ilçesindeki Çikolata Park Projesi'ne ilişkin, "Bu projeyle bölgedeki fındık satışı ve fındıklı ürün çeşitliliğini artırmanın yanı sıra Ordu’nun turizm ve ekonomik yapısına önemli etkiler yapacak bir cazibe alanı oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çikolata Park Projesi’nde, yüklenici firmanın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanının yakınında yaklaşık 55 dönüm alan üzerine inşa edilen projenin 8,5 milyon lira maliyetinin olduğunu ifade eden Yılmaz, "Projenin yıl sonu itibariyle hizmet vermeye başlaması hedefleniyor. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Ordu Valiliği işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin bölgeye kazandırılmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, "Yıllık ortalama 200 bin ton ile dünyada en çok fındık üretimi yapılan Ordu’da hayata geçirilecek bu proje ile ilimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındığa değer katıp, fındığın tanıtımını yaparak, tüketimini artırmaya yönelik farklı uygulamalar geliştireceğiz." diye konuştu.

"Çikolata Park Projesi de bu anlamda uyguladığımız sembol projelerden birisidir" diyen Yılmaz, "Bu proje ile bölgedeki fındık satışı ve fındıklı ürün çeşitliliğini artırmanın yanı sıra Ordu’nun turizm ve ekonomik yapısına önemli etkiler yapacak bir cazibe alanı oluşturmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Parka gelen ziyaretçilerin çikolatanın üretim aşamalarını görebileceklerini dile getiren Yılmaz, projenin çok yönlü şekilde hizmet vereceğini vurguladı.

Projede müze binası, restoran ve kafeteryaları içeren kapalı alanların yanı sıra halı saha, tenis kortu, çok amaçlı spor sahası, temalı çocuk oyun alanları, bisiklet parkuru, yürüyüş yolları, amfi, gösteri alanları, seyir terasları ve geniş yeşil alanların yer alacağını belirten Yılmaz, "Burası aynı zamanda insanların kent ortamından uzaklaşıp deniz ve yeşille çevrili bir mekanda çikolata tadında vakit geçirebileceği bir dinlenme alanı olarak da hizmet verecek." şeklinde konuştu.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ise Çikolata Park Projesi'nin ilçede bir istihdam alanı oluşturacağını söyledi.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği olan projenin ilçelerine kazandırıldığı için emeği geçenlere teşekkür eden Şen, "Kaymakamlığımız, çikolata yapım kursları düzenledi. Ev hanımlarımız burada çikolata üretecek. Havalimanından sonra ilçemize ikinci büyük projenin yapılmasının mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri