Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kopenhag'da radyo programcısı ve "Los Guerreros" adlı suç örgütünün eski lideri Nedim Yaşar Yurttaş (31), suç örgütünden kurtuluşunu anlattığı kitabının tanıtımından çıktıktan sonra silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Nedim Yaşar'ın tehditler alması nedeniyle geçen yıl polisin kendisine alarm telefonu verdiği ancak saldırıya uğradığı sırada bu telefonun yanında olmadığı belirtildi.

"BABA OLACAĞINI DUYUNCA ÖRGÜTTEN AYRILIP SUÇLA MÜCADELEYE BAŞLADI"

Evli ve bir çocuk babası Nedim Yaşar Yurttaş'ın Konya'nın Kulu ilçesinde yaşayan amcası Hasan Yurttaş da yeğeninin ölüm tehditleri aldığını söyledi. Kulu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olan Hasan Yurttaş, "Yeğenim Danimarka'da bazı suçlara karıştı. 6 yıl öncesine kadar bir suç örgütünü lideriydi. Eşinin hamile olduğunu, baba olacağını duyduğunda hayatı tamamen değişti. Suç örgütünden ayrıldı. Kendini suçla mücadeleye adadı. Aileleri çocuklarını uyuşturucudan uzak tutmaları konusunda uyardı. Bu konuda Danimarka'nın dört bir yanında paneller, sohbetler, TV ve radyo programları düzenledi. Tüm bunlara Danimarka hükümeti de destek verdi" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ