Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ölüm Belgesi Nedir, Nereden Alınır? Ölüm Belgesi Sorgulama

        Ölen bir kişinin defin ve cenaze işlemlerinin yerin getirilmesi için mutlaka ölüm belgesinin alınmasın gerekmektedir. Bu belge ölen kişi adına düzenlenmiş tüm ayrıntıları içeren bir belgedir. Resmi evrak niteliği taşımaktadır. Ayrıntılı olarak ölüm belgesinden ölen kişinin kimlik bilgileri, ölüm saati ve ölüm nedeni açık bir şekilde yazmaktadır. Ölen kişinin yakınları bu kişinin son görevlerini yapmadan mutlaka ölüm belgesini temin etmeleri gerekmektedir. Biz de bu içeriğimizde ölüm belgesi nedir, nereden alınır? Ölüm belgesi sorgulama ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte ölüm belgesi ile ilgili tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Ölüm Belgesi Nereden Alınır?

        Ölüm belgesi nereden alınır? Sorusu bu tarz bir olay yaşayan kişinin yakınları tarafından çok fazla sorulmaktadır. Bu durumda önemli olan kişinin nerede öldüğüdür. Örneğin kişi evde yaşamını yitirdiyse aile hekimi ya da doktorlardan ölüm belgesi alınabilir. Fakat hastanede ölen kişiler için genellikle nüfus müdürlüğüne gitmek gerekmektedir. Kişilere ölüm belgesinin düzenlenmesinin nedeni nüfusta kişinin öldüğünü belirterek nüfustan kişiyi düşürmektir. Nüfus belgelerinde ailelerin bütün bilgileri yazmaktadır. Bu bilgilerden biri de sağ ya da ölü olmalarıdır. Bunların belirtilebilmesi ölen kişiler için ölüm doğan kişiler için de doğum belgesi düzenlenmesiyle mümkündür.

        Ölüm Belgesi Sorgulama

        REKLAM

        Ölüm belgesi sorgulama işlemleri çeşitli şekillerde yapılabilmektedir. Öncelikle bunun için kişinin nerede öldüğü önemlidir. Ölüm yerine bağlı olarak ölüm belgesi farklı kurumlar tarafından düzenlenmektedir. Örneğin kişi evinde öldüyse yakınları aile hekimlerinden ya da bir doktoru eve getirerek ölüm belgesi alabilmektedir. Buna karşılık hastanede ya da dışarıda ölen insanlar için ölüm belgesi almak için farklı işlemlerin yapılması gerekebilir. Ölüm belgesi olan kişinin sorgulaması internet ortamında da yapılabilir.

        Geçmiş Ölüm Belgesi Nereden Alınır?

        Ölüm belgesi her ölen kişi için düzenlenmektedir. Bu durumun amacı ölen kişinin öldüğünün belirlenmesi nüfustan düşürülmesi ve cenaze işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesidir. Ölüm belgesi olmayan kişiler için herhangi bir işlem yapılması mümkün değildir. Bu belgenin alınması şehirlerde, ilçelerde ve köylerde değişiklik gösterebilir. Buna bağlı olarak herkes ölüm belgesi alabilir. Bazen de bir aile yakını öleli uzun zaman olmasına rağmen bazı kurumlar kişilerden yakınlarının öldüğüne dair ölüm belgesi istemektedir. Bunlar genellikle banka ve miras durumlarında daha fazla istenmektedir. Dolayısıyla geçmiş ölüm belgesi nereden alınır? Sorusu bu tarz kişiler tarafından daha fazla sorulmaktadır. Eğer kişi interneti aktif kullanıyorsa internet ortamından geçmiş ölüm belgesi sorgulayıp almak mümkündür. Herkes e-devlet şifresi alıp buraya kayıtlı olduğu için bu tarz belgelerin buradan alınması kolaylıkla mümkündür. Bugün artık e-devletten bütün belgeler hızlı bir şekilde alınabilir.

        REKLAM

        Ölüm Belgesi Örneği

        Ölüm belgesi örneği bütün ölen kişiler için aynıdır. Buradan kişinin kimlik bilgilerinin yanında ölüm saati ve nedeni yazmaktadır.

        E-devlet Ölüm Belgesi Alma

        İnternetin yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanması ile bütün belgeler artık daha kolaylıkla alınabilmektedir. Özellikle e-devlet vatandaşların bu tarz işlerini kolaylaştırmaktadır. Herkes e-devlet ölüm belgesi alma işlemlerini yapabilir. Bu belgelerin kurumlara ibraz edilmesi de mümkün olmaktadır. Ancak nüfus müdürlüklerinden de ölüm belgesi alınabilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa