Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Öğretmenlerin Eylül dönemi seminer tarihleri ve programı belli oldu!

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eylül dönemi için öğretmenlerin seminer programını ve tarihini açıkladı. Buna göre, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, hayat boyu öğrenme kurumlarında görevli yöneticive öğretmenlerin genel kültür, özel alan eğitimi, pedagojik formasyon alanlarında bilgi ve görgüleriniartırmak, yeni beceriler kazandırmak, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yollarıbulmak, öğrenci ile çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programları hazırlayıp uygulamak amacıyla

        Eylül 2018 dönemi mesleki çalışma programı oluşturuldu. İşte öğretmenlerin Eylül seminer programı ve tarihi...

        REKLAM

        EYLÜL AYI SEMİNER DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        2018-2019 eğitim- öğretim döneminde öğretmenlerin seminer tarihleri 3-14 Eylül olarak belirlendi. 3 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan seminerler 14 Eylül cuma günü sona erecek.

        MESLEKİ ÇALIŞMALARIN AMAÇLARI:

        1. Eğitimin niteliğini geliştirmek ve verimliliği arttırmak.

        2. Alan bilgisi ve öğretimi konusunda öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak.

        3. Yenilenen öğretim programları hakkında öğretmenlerin bilgilenmelerini ve içeriğini müzakereetmelerini sağlamak.

        4. Derslerin işlenişinde uygulanan yöntem ve teknikler, kullanılan öğretim materyalleri ile ölçme vedeğerlendirme kriterleri hakkında öğretmenlerin bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmalarınısağlamak.

        5. Eğitim öğretimde karşılaşılan sorunları tespit etmek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerigeliştirmek.

        6. Eğitim öğretim sürecinin sistemli bir şekilde değerlendirmesini yaparak bir sonraki yıl için önhazırlık çalışmalarına zemin hazırlamak.

        7. Eğitim öğretim uygulamalarındaki iyi örneklerin paylaşılmasını sağlayarak özgün çalışmalarıgeliştirmek.

        8. Öğretmenlerin iş birliği hâlinde derslerin öğretimi ile ilgili yeni öğretim materyallerihazırlamalarına, geliştirmelerine ve paylaşmalarına destek olmak.

        MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR

        1. Öğretim Programı ve Kazanımlar: Dersin öğretim programındaki amaç ve kazanımların,hedeflenen amaçlara/kazanımlara ulaşılabilmesi için hangi yöntem ve tekniklerin kullanılmasıgerektiğinin müzakere edilmesi. Yenilenen öğretim programlarının incelenerek buna uygun ne gibihazırlıklar yapılması gerektiğinin tartışılması.

        2. Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri: Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri’nin incelenerektüm öğretmenler tarafından belgedeki göstergeler doğrultusunda öz değerlendirme faaliyetininyapılması.

        3. Öğretim Yöntem ve Teknikleri: Derslerin öğretiminde kullanılan öğretim yöntem ve teknikleri ileörnek ders işleniş biçimlerinin paylaşılması.

        4. Öğretim Materyalleri: Ders konularının öğretiminde eğitim teknolojilerinden yararlanılması,materyallerin değerlendirilmesi, materyal kullanımı ve paylaşımı.

        5. Sosyal Kültürel Etkinlikler: Derslerde verimliliği artırmak için yapılan okul içi ve dışı sosyalkültüreletkinliklerin değerlendirilmesi.

        6. Değerler Eğitimi: Derslerde ve ders dışı faaliyetlerde değerler eğitimine yer verilmesine ilişkinyapılan çalışmaların değerlendirilmesi.

        7. Sınıf Yönetimi ve Akademik Başarı: Sınıf yönetimi, derslerin işlenişi sürecinde yaşanılan sorunlarve çözüm önerileri, öğrencilerin ilgisini arttırmak ve eğitimdeki akademik başarı düzeyini yükseltmekiçin yapılabilecek çalışmalar.

        8. Ölçme ve Değerlendirme: Derslerin özelliklerine göre kullanılabilecek ölçme ve değerlendirmekriterleri ile tekniklerinin görüşülmesi.

        9. Mesleki Gelişim: Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleriyle ilgili yapmaları gereken çalışmalar,başvurabileceği kaynaklar (kitap, dergi, makale, eğitim materyalleri, CD ve İnternet adresleri vb.) tespitedilip değerlendirilmesi.

        10. Özel Eğitim Uygulamaları: Kaynaştırma/bütünleştirme uygulamaları kapsamında sunulan eğitimhizmetlerinin müzakere edilmesi. Yenilenen Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ile ilgili diğermevzuatın tartışılması.

        Haberi Hazırlayan: Gözde Ayvaz
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa