Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Hayatını kaybederek geride bıraktığı hayranlarını üzen Nuri Sesigüzel, Türk halkı için değerli bir sinema oyuncusu ve şarkıcıdır. Türküleriyle gönüllerde taht kuran sanatçının Nuri Sesigüzel kimdir, hayatı, oynadığı filmler ve ölüm nedeni nedir? İşte cevabı…

NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?

Nuri Sesigüzel kimdir?” sorusunun yanıtı, internet üzerinde sıklıkla araştırılır. Sevilen bir ses sanatçısı olan Nuri Sesigüzel’in doğum adı Nuri Kaçtaş’tır. Sanatçı, 1 Temmuz 1937’de Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir. Türk ses sanatçısı ve sinema oyuncusu olarak ünlüler dünyasında yer alan sanatçının annesi Nazey Kaçtaş, babası ise Mamo Kaçtaş’tır. İkilinin oğulları olarak Şanlıurfa Birecik ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Sanatçı, 13 yaşındayken sevdiği halk müziğine heves etmiştir. Daha 14 yaşındayken saz çalmaya başlayan Sesigüzel, 1961 senesinde TRT İstanbul Radyosu’nun açtığı sınavlara girmiştir. Sınavı kazanınca radyo sanatçısı olarak profesyonel sanat hayatına atılmıştır. Plak şirketlerinin ilgisini çektikten sonra 300’ü aşkın plak doldurarak sektörde adını duyurmaya başlamıştır. Nuri Sesigüzel, 1963’te sinema hayatına giriş yaparak oyunculuk da yapmıştır.

Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ