Nager sendromu nedir? Nager sendromu belirtileri nelerdir? Nager sendromu zekayı etkiler mi?
Nager sendromu nedir? Nager sendromu belirtileri nelerdir? Nager sendromu zekayı etkiler mi? İşte nager sendromunun belirtileri... Nager sendromu olan hastada az gelişmiş yanak ve çene bölgesi, alt kirpiklerin azlığı ya da yokluğu, böbrek veya karın reflüsü, bükülmüş ayak parmakları, kısalmış yumuşak damak, ufak ve az gelişmiş iç ve dış kulak, dudak damak yarığı riski, gelişmemiş el baş parmağı ya da yokluğu, duyma kaybı, kısa ön kol, dirseklerde hareket güçlüğü gibi belirtiler görülür. Bu hastaların yaklaşık yüzde 60'ının orta kulaktaki kusurlardan kaynaklanan işitme kaybı gibi problemleri olur...
ABONE OLNager sendromu, yüzün, ellerin ve kolların gelişimini etkileyen bir hastalıktır.Nager sendromu nadir görülen bir durumdur, sıklığı bilinmemekle beraber tıp literatüründe 75'ten fazla vaka bildirilmiştir.
Nager sendromunun şiddeti hastadan hastaya değişmekle birlikte, bu hastaların yanak kemikleri tam olarak gelişmemiştir, alt çeneleri üst çeneye göre daha küçüktür. Ayrıca bu kişilerde yarık damak da görülebilir.Bu anormallikler, Nager sendromlu bebeklerde sıklıkla beslenme sorunlarına neden olur. Hava yolu genellikle, hayatı tehdit edici solunum problemlerine yol açabilecek olan mikrognati nedeniyle kısmen tıkanabilir.