Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mustafa Geyikpınar'ı öldürüp iş yerinde yakan Feyzullah Kumru'nun ifadesi şoke etti | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Konya'da olay, geçen yıl 19 Kasım gecesi, Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki iş yerinde meydana geldi. Yangın ihbarıyla olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangın sonrası iş yerinde yapılan incelemede bir erkeğe ait yanmış ceset bulundu.

        VÜCUDUNDA BIÇAK İZLERİNE RASTLANDI

        Öldürülen 59 yaşındaki Mustafa Geyikpınar.
        Öldürülen 59 yaşındaki Mustafa Geyikpınar.

        DHA'da yer alan habere göre incelemede ölen kişinin Mustafa Geyikpınar (59) olduğu ve zaman zaman iş yerinde kaldığı tespit edildi. Geyikpınar'ın cenazesi, otopsi için Konya Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Burada, Geyikpınar'ın vücudunda bıçak yaralarına rastlandı.

        EN SON MESLEKTAŞI İLE GÖRÜŞMÜŞ

        Feyzullah Kumru, cinayetle yargılanıyor.
        Feyzullah Kumru, cinayetle yargılanıyor.

        Soruşturmayı derinleştiren polis, Mustafa Geyikpınar'ın öldürüldükten sonra iş yerinin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirdi. Bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran polis, Geyikpınar'ın en son meslektaşı ve arkadaşı Feyzullah Kumru (48) ile bir araya geldiğini belirledi.

        BIÇAKLADIKTAN SONRA İŞ YERİNİ YAKTI

        Polis ekipleri Feyzullah Kumru'yu gözaltına aldı. Kumru, emniyetteki ifadesinde, Geyikpınar ile otururken borç meselesi nedeniyle aralarında tartışma çıktığını, Geyikpınar'ı bıçakladıktan sonra yangında öldüğü izlenimi vermek için iş yerini ateşe verdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Feyzullah Kumru çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

        "KASTEN ÖLDÜRMEDEN" DAVA AÇILDI

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Feyzullah Kumru hakkında, 'Kasten öldürme' ve 'Zincirleme mala zarar verme' suçlarından iddianame düzenlendi. İddianame, Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

        "KÜÇÜK ŞEKİLDE BIÇAKLA 1-2 KEZ DÜRTTÜM"

        Feyzullah Kumru, ilk kez hakim karşısına çıktı. Kumru, mahkemedeki savunmasında, "Beni alkol almak için iş yerine davet etti. Birlikte alkol aldıktan sonra tartışmaya başladık. Bana 15 bin lira ceza kestiğini, alkol parasını da benim vereceğimi söyleyerek, 'İstersen karını sat, yarın öğleye kadar paramı getir' dedi. Ben de parayı veremeyeceğimi söyleyince bıçak çekerek bana saldırdı. O anda ben de elime bıçak aldım. Kendimi savunmaya çalışıyordum. Oradan artık kurtulmam gerektiğini ve beni serbest bırakmasını istediğim için arbede esnasında küçük bir şekilde 1-2 kez bıçakla dürttüm.

        "KASTEN CİNAYET İŞLEMEDİM"

        Bana tekrar saldırdı. Ben de bıçağı yere atarak onu vestiyere doğru itip iş yerinden hızlı bir şekilde ayrıldım. Mustafa'nın dükkan komşusu beni aradı. Mustafa'nın iş yerinin yandığını söyledi. Tam eve girmek üzereydim. Yalan söylediğini düşünüp dükkanın oraya gittim.

        "DÜKKAN YANIYORDU, İTFAİYE GEREĞİNİ YAPAR"

        Dükkan gerçekten yanıyordu. Bunun üzerine itfaiye gereğini yapar deyip, evime gidip uyudum. Ertesi gün işe gideceğim esnada kapıma polis geldi ve beni götürdü. Yangın olayıyla benim hiçbir ilgim yok. Mustafa'nın öldüğünü karakolda öğrendim. Ben kasten, bilerek cinayet işlemedim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

        Mahkemeye katılan Mustafa Geyikpınar'ın ailesi, Feyzullah Kumru'nun en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa