Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren SEÇ Market, esnaf işletmelerini rekabette güçlendirmeyi hedefliyor. Modelin tanıtım toplantısına Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Yıldız Holding CEO'su Mehmet Tütüncü ve SEÇ Market Genel Müdürü Altan Sekmen katıldı.

Toplantıda konuşan Murat Ülker, "SEÇ Market’in iş modeli aslında Ülker’in kurulduğu 1944’ten itibaren merhum babamın ve amcamın uyguladığı modelin izinden gidiyor. Yani geleneğimizin modern bir versiyonunu temsil ediyor" dedi.

'BABAM VE AMCAMIN UYGULADIĞI MODELİN İZİNDEN GİDİYOR'

Ülker "Babam Sabri Ülker ve amcam Asım Ülker ilk pötibörü 1944’te Eminönü Nohutçu Han’da ürettiler. Bunun bir de pazarlaması var. O zamanlar dijital araçlar yok, televizyon yok, reklam anlayışı bugünkünden fersah fersah geride. Amcam Asım Bey sürekli Anadolu’yu dolaşıp sipariş alıyor, telgrafla bu siparişleri babama geçiyor, üretim kapasitesi aşıldığında babam telgraf çekip 'Daha fazla sipariş alma' diyor. İşte böyle bir ortamda, karayolları bugünkü kadar gelişmiş değilken babam ve amcam Türkiye’nin dört bir yanındaki bakkallara Ülker kamyonlarıyla mal dağıtıyor. Küçük esnaf, bakkallar bizim geleneğimizde var derken işte bunu kastediyorum'' dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ