Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Microsoft tarafından geliştirilen ChatGPT’ye benzer bir yapay zeka aracı, 1 Kasım’dan itibaren Office uygulamaları içerisindeki yerini alacak.

Microsoft 365 Copilot adı verilen araç, katılmama durumunda Teams üzerinde yapılan toplantıları özetleyebilecek.

Email taslakları oluşturabilecek yeni araç, yeni belge, grafik ve Powerpoint sunumlarını da saniyeler içerisinde hazırlayabilecek.

Microsoft, yeni aracın “angarya” işleri azaltacağını söylüyor. Ancak bu tür araçların, çalışanların yerini alması yönünde de endişeler dile getiriliyor.

İşletmelerin ve insanların bu tür uygulamalarla, yapay zeka destekli yardıma bağımlı hale gelme ihtimali de diğer bir endişe nedeni.

Avrupa Yapay Zeka Kanunu ile Çin’in yapay zeka düzenlemeleri, insanların, karşı karşıya kaldıkları işlerin insanlar tarafından yapılmaması durumundan bundan haberdar olması gerektiğini belirtiyor.

Microsoft’un mevcut aracında ise bunun olmayışı, bu tip düzenlemelerle ters düşebilir.

Microsoft 365'in Genel Müdürü Collette Stallbaumer, Copilot kullanıcısının aracı kullanıp kullanmadığını açıklamasının insanlara bağlı olduğunu söylüyor.

Stallbaumer, “Bu bir araç. Ve insanlar bunu sorumlulukla kullanma sorumluluğuna sahipler” diyor.

Ancak AB, yapay zeka araçlarının sorumlu bir şekilde kullanılmasını sağlamanın, onları geliştiren firmaların elinde olduğunu belirtiyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ