Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Osetya'daki 4 Türk gazeteci hala bırakılmadı

        Kanaltürk ekibinin Osetya esareti sürüyor. Kanaltürk'ün özel uçağı, muhabir Levent Öztürk ve kameraman Güray Ervin'i getirmek üzere havaalanında hazır tutuluyor.

        İzin çıktığı anda uçak havalanıp ekibi Türkiye'ye getirecek. Aynı uçakla NTV ekibi de İstanbul'a dönecek.

        Gürcistan'da görev yapan Kanaltürk ve NTV ekibinin aracı, savaş bölgesinde pazar günü saldırıya uğramış, Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk ve kameraman Güray Ervin ile NTV muhabiri Hilmi Hacaloğlu ile kameraman Cumhur Çatkaya, saldırıyı küçük sıyrıklarla atlatmıştı. Rus kuvvetlerinin kontrolündeki Osetya askerlerinin eline geçen Türk gazeteciler, iki gündür serbest bırakılmadı. Kanaltürk ekibinden Levent Öztürk ile Güray Ervin, ambulans konvoyu Kuzey Osetya'ya götürülerken, NTV ekibi Güney Osetya'da kaldı.

        Kuzey Osetya'nın başkenti Vladi Kafkas'taki Republic Hospital'da tutulan Kanaltürk ekibi, dün askerler tarafından ayrı ayrı sorgulandı. Daha sonra aynı odaya alınan Levent Öztürk ile Güray Ervin'in bekleyişi sürüyor. Ekibin dün el konulan pasaportları bugün teslim edildi ama henüz serbest kalmadılar.

        NTV'den Hilmi Hacaloğlu ile Cumhur Çatkaya ise, dün gözetim altında tutuldukları Güney Osetya'dan, Kuzey'e doğru zırhlı bir araçla yola çıkarıldı. Geç saatlerde Kuzey bölgesine gelen NTV ekibi bir karargahta tutuluyor. İki ekip de buluşur, izin çıkarsa gazetecilerin Türkiye'ye dönüş yolu açılacak.

        Ancak her iki televizyon kanalının Türk Dışişleri ve Moskova Büyükelçiliği nezdinde yaptığı tüm girişimler henüz sonuç vermiş değil.

        Kanaltürk Televizyonu, özel uçağını Atatürk Havalimanı'nda hazır tutuyor. Hava sahası açılır, gazeteciler serbest bırakılırsa, uçak derhal havalanıp, onları Türkiye'ye getirecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa