Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN'inKızıltepe ilçesinde çıkan anız yangını, köylüler ile itfaiye ekiplerin 2 saat süren müdahalesi ile söndürüldü.

        İlçeye bağlı İpek Mahallesi Halkalı Caddesi'nde gece saatlerinde anız yangını çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, ihbarla bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler ve köylülerin de 15 traktörle müdahale ettiği yangında, bazıları da evlerine yaklaşan alevlerin önünü kesmek için bahçe sulama hortumlarını kullandı. Yangın, evlere ve ekili arazilere sıçramadan yaklaşık 2 saatte söndürüldü.

        'NEREDEYSE EVLERE SIÇRIYORDU'

        Mahalle sakinlerinden Aziz Çevik, "Tarla sahipleri, mısır ekmek için tarladaki anızı yakıyorlar. Bugünkü anız yangınında neredeyse evlere sıçrıyordu. Güney tarafımızda biçilmemiş bir sürü ekin var. Oraya da sıçrayabilirdi. 15 traktör ve 2 itfaiye ile müdahalede bulunuldu ve zorla söndürüldü. Anız yakmak; günahtır, vebaldir, toprağa zararlıdır. İnsana da zararlıdır, nefes almakta zorlanıyoruz. Anız yakılmasını istemiyoruz, anız yakanlardan şikayetçiyiz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa