Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya Şeker Fabrikası 20182019 pancar alım sezonunu açtı.

        Malatya'da, pancar alım sezonu, Şeker Fabrikası içerisinde gerçekleştirilen törenle başladı. Kurdele kesimiyle başlayan pancar alım törenine, Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, Şekerİş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ve şeker fabrikası çalışanları ile çiftçiler katıldı.

        Törende Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, 20182019 pancar alım sezonunun başladığını ifade ederek “Türkiye için üretim vakti “ sloganı ile üretime başlıyoruz. Bu sene Malatya şeker fabrikası doğu fabrikaları içinde en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu yıl 37 bin ton şeker üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

        Şekerİş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise 20182019 pancar alım sezonunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, ”Bu yıl yaklaşık 400 bin tona yakan pancar alımı yapıp ve bunun 330 binini yakınını işlemeyi hedefliyoruz. Kampanyamız yaklaşık 30 gün sürecek, Malatya şeker fabrikası açısında güzel gelişmeler var, fabrikamız adeta yeniden yapıldı, birçok yeni teknolojikler yapıldı” diye konuştu.

        Bu yıl şeker sanayi acısında hüzünlü bir yıl olduğunu da belirten Murat, ”En güzel fabrikalarımız satıldı geride kalan fabrikalara da sahip çıkmamız lazım özelikle cumhurbaşkanımızın milli ve yerli üretimde yana bu son zamanlarda ortaya çıkan uluslararası ekonomik baskılardan dolayı da bir kez daha yerli ve milli üretimin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa