Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Mahsun Kırmızıgül, 'Prestij Meselesi' adlı filmi, gösterime 3 Şubat'ta girmişti. Kırmızıgül, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı filmi gösterimden çıkarmıştı. O film, şimdilerde Amazon Prime'da yayınlanıyor.

'Prestij Meselesi'; kendisinin, Özcan Deniz ve Haluk Levent'in Hilmi Topaloğlu'nun yapımcılığında nasıl kariyer edindiklerini anlatıyor. Aynı zamanda 1990'lı yıllarda müzik sektöründe yaşananlara ve dönemin Türkiyesi'ne ışık da tutan 'Prestij Meselesi', Mahsun Kırmızıgül'ün ifadesiyle en özel filmi.

En özel film olmasının nedeni de; kariyerine nasıl başladığının anlatımı ve Hilmi Topaloğlu'na saygı duruşu niteliğinde olması. O en özel filmini çektiği güne gelmesini sağlayan, sinema kariyerine başladığı film ise; 'Beyaz Melek'...

Şöyle ki; Mahsun Kırmızıgül'ün kafasında sinema da yapmak vardı ama bu konuda henüz bir girişimde bulunmamıştı. Günlerden bir gün Bodrum'da bir mekânda şarkı söylerken adab-ı muaşeretten bihaber birkaç müşteriden dolayı 16 yıl ara vereceği müzikten uzaklaştı. Bu nedenle planlarını yaptığı sinemaya daha hızlı bir geçiş yaparak 'Beyaz Melek'i ortaya çıkardı. Senaryo hazırdı, bütçe de öyle...

Filmin oyuncu kadrosunda Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Erol Günaydın, Toron Karacaoğlu ve Arif Erkin'in de olması bir hayli şaşkınlık yarattı. Öyle ya; Mahsun Kırmızıgül bir türkücüydü. Ustalık mertebesine ulaşmış tiyatrocuların Mahsun Kırmızıgül'ün filminde rol alması nasıl olurdu?

Kendi ifadesiyle Cihangir tayfasına göre yaşlı oyuncuları kandırmıştı.

Oysa o yıldız oyunculardan Yıldız Kenter ile Erol Günaydın, sadece filmde rol almakla kalmayıp Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmen olmasını da sağladı.

Yıldız Kenter ile Erol Günaydın'dan aldığı icazetle yönetmenliğe başlayan Mahsun Kırmızıgül, aradan geçen 16 yılda 7 filmin senaryosunu yazmasının, oyuncusu olmasının yanı sıra yönetmenliğini de yaptı. O filmlerin toplam izleyici sayısı 15 milyon...

İlk filmi 'Beyaz Melek', o yılın en çok izlenen filmi oldu.

Read more!

Mahsun Kırmızıgül ile bir araya gelip Habertürk için hem 'Prestij Meselesi'ni hem de o günleri konuştuk. Kırmızıgül, müziği bırakma nedeninden yönetmenliğe başlama hikâyesine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

• ‘Prestij Meselesi’ni 3 Şubat'ta gösterime çıkarmıştın ama 6 Şubat depremlerinden dolayı vizyondan kaldırdın. Şimdi Amazon Prime’da yayınlanacak. Neler hissediyorsun?

‘Prestij Meselesi’ benim için çok değerli bir film. Hem kendi hikâyem hem de sevgili Haluk Levent ve Özcan Deniz ile ortak hikâyemiz... 1990’lardaki müzik dünyasıyla ilgili çok çarpıcı şeyler var. O dönemi, o dönemin müzik dünyasını ve o dönemki insanların hikâyesini anlatması yönüyle benim için çok değerli. Evet, şanssızlık oldu. Filmi, 6 Şubat'ta durdurduk. Ben 7 Şubat’ta Adıyaman’a gittim. 40 gün o bölgede kaldım. Öyle büyük acılar, öyle büyük dramlar yaşarken bu büyük felaketlerin içinde inan bana ne film kalıyor ne de aklınızdan geçiyor. Şanssızlıktı... Birçok insan gerek sosyal medyadan gerek beni gördüklerinde “Filmi nerede izleyebileceğiz?” diyorlardı. Nihayet Amazon Prime’da başladı. Benim filmlerimi takip eden izleyiciler, artık bu filmi Amazon Prime’da izleyebilecekler.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ