Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Müge Bayramoğlu: "Oyuncu olmayı hiç hayal etmemiştim"

        HABERTÜRK MAGAZİN/Neziha KARTAL

        ‘Aşk Zamanı’ dizisinde Yavuz Bingöl’ün kızını canlandırarak dikkatleri çeken genç oyuncu Müge Bayramoğlu, çocukken haber spikeri olmak istediğini ve oyunculuğa tesadüf eseri başladığını söylüyor. Oyunculuk eğitimine devam edeceğini belirten Bayramoğlu, “Aşk Zamanı’ndaki Derya’nın aksine daha dişi bir karakter canlandırmak isterdim” diyor.

        Ekranların genç oyuncusu Müge Bayramoğlu, oyunculuk serüvenini ve geleceğe dair planlarını HT Magazin’e anlattı. İlk oyunculuk deneyimi olan ‘Pis Yedili’den sonra başrollerini Yavuz Bingöl, Deniz Uğur ve Bekir Aksoy’un üstlendiği ‘Aşk Zamanı’ dizisinde Derya karakterini canlandıran genç oyuncu, çocukken haber spikeri olmak istediğini söylüyor. Bayramoğlu’nun ‘Pis Yedili’de tesadüf eseri başladığı oyunculuktaki idolü ise Demet Akbağ.

        Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz?

        Küçüklüğümde hayalim haber spikeri olmaktı. Aslında oyuncu olmayı hiç hayal etmemiştim. Okul hayatım boyunca tiyatro yaptım ama bir gün televizyon karşısında olacağımı hiç düşünmezdim. Üniversitenin hazırlık yılında böyle bir şans geldi ayağıma, ben de değerlendirdim.

        Profesyonel anlamdaki ilk projeniz neydi? Neler hissettiniz?

        İlk projem ‘Pis Yedili’ydi. Orası benim için okul oldu. Işık, kamera, reji... Her şeyi orada öğrendim. İlk kez kamera karşısına geçmem tamamen şans eseri oldu. Sete bir dostumu görmeye gittiğim o gün oynadığım Beril karakterine yeni bir oyuncu aranıyordu. Yönetmenle tanıştıktan sonra o karaktere birinin arandığını ve benim de tip olarak uygun olduğumu söylediler. Yapabilir miyim yapamaz mıyım derken bir anda kendimi kamera karşısında buldum. Gerçekten kelimelerle ifade edemeyeceğim bir heyecandı.

        ‘Pis Yedili’ dizisinde televizyona başladınız, sonrası nasıl devam etti?

        Bu süreç çok zorlu bir süreçti. Deneme çekimleri, yapım şirketleriyle görüşmeler... Gerçekten sabır isteyen bir süreç. Hevesinin kırılmaması gerekiyor. Bu aşamada gerçekten oyunculuk yapmak istediğimin farkına vardım. Tek korkum ‘Pis Yedili’ de canlandırdığım şımarık kız karakterinin üstüme yapışmasıydı. Neyse ki bir sonraki işim ‘Emanet’ dizisinde yoksul, böbrek hastası bir kızdı. ‘Aşk Zamanı’nda ise erkek gibi takılan çift karakterli Derya karakterini canlandırmak bu işi yapabileceğime bir kez daha inanmamı sağladı. Her oynadığım işte farklı karakterleri canlandırmış olmak oyunculuğumu da geliştiriyor.

        Derya nasıl biri hangi yönleriyle sizi zorladı?

        Derya erkek Fatma gibi bir kız. Beş kardeşin üçüncüsü. Babası Orhan (Yavuz Bingöl) bazen kızının bu tavırlarını beğense de Derya serserilik yapan, olay çıkaran bir tip. Senaryoyu okuduğumda gerçekten Derya karakteri için içim kıpır kıpır oldu. Kimi zaman kız kimi zaman erkek gibi takılıyor olması karakteri daha da zor bir hale sokuyor. Yapıp yapamayacağım konusunda çok tereddütte kaldım ama ‘Aşk Zamanı’nın ilk yönetmeni Bora Onur’un benim üstümde ve canlandırdığım karakter üzerinde emeği çok büyüktür. Bu kadar dişi biriyken erkeği oynamak en başta gözümü çok korkutmuştu. Onun sayesinde bu korkuyu üzerimden kolayca atabildim.

        ‘DİŞİ BİR KARAKTER İSTİYORUM’

        Bundan sonrasında da sadece oyunculuk mu yapmayı düşünüyorsunuz?

        Çok sakin bir yapıya sahip değilim. Oyuncu olmanın verdiği enerji beni dinç tutuyor. Bu hareket, değişiklik, farklı karakterleri canlandırıp her işte bambaşka insanlarla tanışmanın verdiği heyecanı başka bir işte yaşayabileceğimi sanmıyorum. Aslında şimdiden geleceğe dönük konuşmak pek doğru olmaz. Oyunculuk içten gelen bir duygu ve ben bunu uzunca bir süre daha durdurabileceğimi sanmıyorum.

        Gelecek güvencesinin olmadığı, çalışma koşullarından sürekli şikâyet edilen bir mesleği seçtiniz. Ömür boyu bu işi yaparım diyor musunuz?

        Dizi Köyceğiz’de çekildiğinden eğitime ara vermek zorunda kaldım. Fakat en yakın zamanda oyunculuğumu geliştirebilmek adına daha kapsamlı bir eğitim almak istiyorum.

        Kendinize örnek aldığınız bir oyuncu var mı?

        Türkiye’de idol olarak gördüğüm isim Demet Akbağ. Onun dışında ise gerçek bir Jessica Lange hayranıyım.

        Canlandırmak istediğiniz karakter var mı?

        Derya’nın tam aksine daha dişi bir karakter canlandırmayı çok istiyorum. Bir sinir hastasını canlandırmak da ilginç olurdu. Farklı karakterlerle oyunculuğumu geliştirmek ve daha iyi işler yapmak istiyorum.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa