Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ömür SABUNCUOĞLU / HABERTÜRK MAGAZİN

FOTOĞRAFLAR: Ahmet ATSIZ

ERKAN Kolçak Köstendil, şu sıralar çok yoğun bir tempo içerisinde, bir taraftan rol aldıkları filmlerin şehir dışı galalarına katılıyor diğer taraftan ‘Kösem Sultan’daki rolü için hazırlanıyor. Bu yoğun gündeminin ortasında, sabah kahvaltısında buluştuk.

Hem ‘Yok Artık’ hem ‘Kara Bela’... Rol aldığınız iki film de vizyonda. Sinemada resmen Erkan Kolçak Köstendil fırtınası esiyor.

(Gülüyor) Evet, ikisi de içinde yer almaktan ötürü çok keyif aldığım projeler. ‘Yok Artık’da bir taksi şoförünün anlattığı hikâyeler var, o hikâyelerden oluşuyor. Ben de filmin anlatıcısıyım.

İstanbul trafiğinde taksi şoförü olmak nasıldı?

Seyir halindeyken tek bir sahne çektik. O çileyi bütün bir gün çeken taksi şoförlerini düşündüğünüz zaman benim ki kıyas bile kabul etmez.

Siz sık taksiye biner misiniz?

Çok zorda kalmadıkça taşıta binmiyorum, 2 senedir bisiklet kullanıyorum. Hem spor oluyor hem de ulaşmak istediğim yere daha hızlı ulaşıyorum. Şimdi kış yaklaşıyor hava koşulları zorlaşacağı için her sene olduğu gibi yine taksiye ya da toplu taşımaya bineceğim.

Film için çektiğiniz klip ve sesiniz çok beğenildi. Nasıl yorumlar geliyor?

Çok güzel. Caner Özyurtlu çekti. Kendi jenerasyonumdan birisi olduğu için, onun çektiği işler beni çok heyecanlandırıyor. Büyük zorluklarla mücadele ettiğini de görebiliyorum.

Siz de sinema filmi yönetmeyi düşünüyor musunuz?

Vakti zamanı gelecektir diye düşünüyorum.

Sizce sektör yeni isimlere fırsat veriyor mu?

Derin bir konu. Mücadeleni çok daha büyük vermen gerekiyor. 20 senedir aynı programı yapan insanlar var. Bu çok güzel ve harika bir şey. O insanın işini ne kadar iyi yaptığını gösterir. Onlara 20 yıl önce verilen bir şans var. Bugün televizyona baktığımızda aynı fırsatın verilmediğini görüyoruz. Bu da televizyonun çöküşünü hazırlayan en önemli etkenlerden biri.

Peki sinema ve tiyatro?

Orası bambaşka bir mücadele alanı. Yer açan yoksa kendi yerini kendin açacaksın. Caner’in (Özyurtlu) yaptığı gibi.

Size televizyon anlamında bu şans verildi mi yoksa kendiniz mi yarattınız?

Zaten kendi şansını kendin yaratırsın.

Oyuncu her rolü oynamalı ama bazı oyuncular televizyonda hangi rolle başladıysa hep aynı rolle devam ediyor. Bu durumdan yapımcı mı oyuncu mu sorumlu?

Oyuncunun bir rolü kabul edip etmemesi, en sonunda dönüp dolaşıp, maddi bir yere dayanıyor. Oradaki özgürlük alanınız sınırlı. Ama başıma gelmediği için açıkçası bilmiyorum (Gülüyor).

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ