Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Fatma Turgut: Tek başıma olmayı yeni öğreniyorum

        ‘İlkbaharda Kıyamet’ isimli şarkısıyla gündemde olan Fatma Turgut, HT Magazin'den konuştu.

        ‘İlkbahar’da Kıyamet’ ilk solo single çalışmanızdı. Bundan sonra ne gibi projeler var?

        Çok yakında bir single daha yayınlayacağız, sonbaharda ilk albüm çıkacak. ‘İlkbaharda Kıyamet’i Can Temiz yaptı ve ilk dinlediğimde çok sevdim. Söylediğim tüm şarkıları çok içimden gelerek seslendirsem de bu şarkıyı ilk duyduğum zaman, özellikle de sözlerini okuduğumda şarkı sadece kalbimden değil resmen bütün hücrelerimden geçti. Benim için gerçekten yeri ayrı olacak, bunu ilk single çalışmam olduğu için söylemiyorum, şarkıyla başka bir bağ kurdum.

        5 Nisan’da sahne alacaksınız. Konserde bizi ne gibi sürprizler bekliyor?

        Normal sahneden biraz daha farklı olarak şarkıların akustik versiyonlarını çalacağız. Sanki kendi kendimize şarkı söylüyoruz gibi samimi bir ortam olacak. Model’den şarkılar da olacak, sevdiğim şarkıların bana özel versiyonları da...

        Sahnede yalnız şarkı söyleme hissini merak ediyorum, grupla sahnede olmaktan farklı olsa gerek?

        Hâlâ sahnede şarkıdan sonra teşekkür ederken ‘Teşekkür ederiz’ diyorum. Model’den önce de İzmir’de birçok grupla müzik yapmıştım. Grup mantığıyla yetiştiğim için tek başıma olmayı daha yeni öğreniyorum. Eskiden grupla müzik yaparken aramızda bir işbölümü vardı. Örneğin albüm çıkarken biri kartonet ile ilgileniyordu, biri fotoğraflarla... Şimdi her şeyi tek başıma yapıyorum. Bu insana kendisini yalnız hissettirse de bir yandan da inanılmaz öğretici ve keyifli bir deneyimmiş. Hatasıyla, sevabıyla her şeyi ben yapıyorum ve büyük tecrübe oluyor.

        Fatma Turgut’un müzik tarzı ne yönde olacak, hayranlarınız şaşıracak mı?

        Şöyle ki bir gün ‘Haydi bugün de biraz pop müzik yapayım’ diye uyanmayacağım, onu biliyorum. Şebnem Ferah’ın 1996 senesinde yayınladığı ‘Kadın’ albümü nasıl özeldir herkes için, işte yapacağım albümün öyle bir etki bırakmasını çok arzuluyorum. Albümüm için Demir Demirkan’la çalışacağız, beni severek dinleyenlerin şaşırmayacakları ama umarım çok sevecekleri imza gibi bir albümle geleceğim.

        ‘Adrenalini seviyorum’

        Müzik dışında başka hobileriniz var mı?

        Otomobil sporlarıyla ilgileniyorum. Hatta geçtiğimiz sene co-pilot olarak girdiğim İstanbul Rallisi’nde ‘bayanlar co-pilot birinciliği’ ödülüm ve kupam var. Adrenalini seviyorum. 4 sene İzmir’de düzenlenen Ege Rallisi’nde görev yaptım. Bir defa da WRC’de (Dünya Ralli Şampiyonası) çalışma fırsatım oldu. Elbette başıma gelen birçok şey var bu zaman zarfında. Hepsi çok keyifli ve değerli anılar benim için.

        REKLAM
        REKLAM

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa