Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

ÖMÜR SABUNCUOĞLU/ HT MAGAZİN

‘130 Bpm Moderato’ albümüyle adından söz ettiren ve sesinin güzel olduğunu söyleyen Ozan Doğulu, espriyle karışık bir iddiada bulundu: “Şarkıcı olsaydım sırf Kenan’ı değil, bütün erkek popçuları piyasadan silerdim”

Ozan Doğulu, tanıdığım en pozitif ve hayata güzel bakan adamlardan biri. Her zaman kibar ve nazik. Girdiği ortamı neşeli kahkahalarıyla şenlendiren bir isim. Müziğin dâhi çocuğu, bütün dev isimlerin beraber çalışmak için adeta yarıştığı bir müzisyen. Kendisiyle sohbetimize müzikle başladık. Ardından da çocukluğundan bu yana hayatına dair her şeyi konuştuk.

Peş peşe 4 klip çektiniz. Hızınıza yetişemiyorum.

“Şimdi hangisine çeksem?” diye düşünüyorum. Çektiğimiz tüm klipler beğenildi. En son Ece Seçkin ile çektiğimiz klip tıklanma rekoru kırıyor. Demek ki dinleyici bu tarz bir albüm istiyormuş. Böyle bir eksik varmış.

Aynı anda hem prodüktör, hem aranjör, hem de DJ’siniz. En çok hangisini yaparken mutlusunuz?

Hepsinin keyfi ayrı ve bu bir süreç. Albümümdeki cover şarkılar da aranjmandan ibaret. Şarkıyı düzenledikten sonra “Şu isim seslendirse nasıl olur?” diyorum. Sonra performans, en son bunu dinleyiciyle paylaşıyorum.

‘SESİM GÜZELDİR’

Sesinizi merak ediyorum.

(Gülüyor) Sesim güzeldir ama sahneye çıkıp şarkı söylemeyi sevmiyorum. Şimdi sana söylerim, stüdyoda da okurum. Zaten bilgisayarın kurduyum, “Vay be, ne güzel söylemiş” de dedirtirim ama istemiyorum.

Belki özel bir günde bir abi kardeş düet dinleriz.

Olabilir, öyle bir beklenti var.

Çekiniyor musunuz acaba?

Bu çekingenlik olsa, yalnız başına kendimi sahnelere atamam. Belki zamanla değişir. Gerçi artık 20 yaşında da değilim ama...

Hiç şarkı söyleme merakınız olmadı mı?

Babam beni 4 yaşında konservatuvara yazdırmış ve piyano çalmaya başlamışım. 8 yaşındayken TRT Çocuk Korosu’ndaydım. Yıllarca şarkı söyledim. Çocukluğumuzdan beri ben çalarım, Kenan söyler. Ama bu nasıl oldu hatırlamıyorum. 6 yaşındayken, piyano çalıp şarkı söyleyerek ‘Yılın Sanatçısı’ ödülünü almıştım. Babam şarkı sözlerini yazmış, ben de bestelemiştim. Sonradan çekici gelmedi sanırım.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ