Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kraliçe Elizabeth'in cenazesi öncesi İngiltere'de hayat durdu: Her yer bugün kapalı olacak - Dünya Haberleri

        İngiltere'de Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze töreni bugün gerçekleşecek. Tören günü hükümetin resmi tatil kararı tüm bankaların, borsaların ve devlet kurumlarının kapalı olmasına neden oldu.

        Ancak bazı özel kurumlar da Kraliçe II. Elizabeth'in anısına saygı amacıyla tören boyunca veya gğn boyunca firmalarını kapatma kararı aldı.

        "BİR BEDELİ OLUR"

        Ancak uzmanlar 'zaten resesyonda olan ülkede buna benzer kapatma kararlarının ülkeyi olumsuz etkileyebileceğini' öne sürüyor. AJ Bell analisti Danni Hewson CNN Business'a, ekonomik etkiyi tahmin etmenin zor olmasına rağmen, Birleşik Krallık'ın 'zaten bir durgunluğa doğru ilerlediğini, bu nedenle üretkenliğe herhangi bir darbenin bir bedeli olacağını' söyledi.

        REKLAM

        İşte İngiltere'de bugün kapalı olacak büyük firmalar:

        McDonald's

        İngiltere'de bugün canınız BigMac durum sandığınızdan zor olabilir. Nedeni ise ünlü fast food zincirinin bölgedeki binlerce şubesini Kraliçe'nin cenazesi için kapatıyor olması...

        Firmadan yapılan açıklamada Birleşik Krallık genelindeki 1200 şubenin Pazartesi 17.00'a kadar kapalı olacağı belirtildi.

        Pizza Hut

        Greggs

        Cineworld ve Odeon

        Tesco

        Harrods, IKEA, H&M

        Apple

        Marks & Spencer

        * Haberin görselleri Associated Press'ten servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa