Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

KPSS'nin iptal kararıyla birlikte devam eden KPSS soruşturmasında ilk bulgulara göre Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavıyla, KPSS ilk oturumunda yer alan bazı soruların aynı olduğu tespit edildi. Soru sayısına ilişkin spekülasyon yapıldığını belirten yetkililere sordum, “Kaç soru var?” Yanıt şöyle: “Yediiklim yayınevinin deneme sınavıyla KPSS sınavında bire bir aynı olan ya da birbirine benzeyen soru sayısı iddia edildiği gibi 20 değil.”

Read more!

“Kaç soru var?” diye ısrar edince, sayı vermekten kaçınan ve müfettişlerin rahat çalışması gerektiğini belirten yetkililer, “3-5 soru diyebiliriz” yanıtını verdi. Sınavın niçin iptal edildiğini sorduğumda ise çok ilginç yanıtlar aldım.

Haberi Görüntüle

Sınavla ilgili şaibeler olduğunu, sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini söyleyen yetkililer, sınav sorularının tespit edilen başka yayınevlerinin yayınları ile karşılaştırılacağını söylediler. Bu yanıtlardan anladığım iptal kararının ardından soruşturma bir hayli genişleyecek ve çarpıcı sonuçlar çıkma olasılığı yüksek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ