Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS DHBT ne zaman? 2018 DHBT başvuru ne zaman başlayacak?

        KPSS DHBT başvuru işlemleri için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına ilk defa atanacaklarda aradığı puanın elde edilmesi için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavına başvuru yapacak adaylar hazırlık içinde. Peki, 2018 KPSS DHBT başvuru ne zaman başlayacak? KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak? İşte 2018 KPSS DHBT başvuru ve sınav tarihi...

        KPSS DHBT BAŞVURU VE SINAV TARİHİ

        KPSS DHBT'ye başvurular 9-17 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geç başvuru günü ise 01 Kasım olarak belirlendi.

        Sınav 9 Aralık 2018 tarihinde yapılacak ve sonuçlar 04 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak.

        REKLAM

        DGS başvuru ücreti 60,00 geç başvuru günü ücreti ise 09,00 TL'dir.

        Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Gene l Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT’ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans dü zeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları, sınava başvuru yapmadan önce d ikkatle incelemeleri gerekmektedir.

        DHBT'YE KATILACAK ADAYLAR İÇİN AÇIKLAMA

        DHBT ’ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabilecekler. Adaylar KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorunda. Sınav 60 dakika sürecek.

        REKLAM

        Sınava katılacak adayların ilgili yıl, bu sınava katılacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak KPSS’ye girmeleri ve KPSS’de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerekmekte.

        Sınav konuları:

        Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak. Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT - 1) temel din bilgisi sorularından oluşacak ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacak.

        Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

        a) İslam İnanç Esasları

        b) İslam İbadet Esasları

        c) Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)

        d) Siyer

        e) İslam Ahlakı

        İkinci 20 soru (DHBT - 2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecek. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacak.

        Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

        a) Tefsir

        b) Fıkıh

        c) Hadis

        d) Akaid ve Kelam

        e) İslam Tarihi

        f) Dinler ve Mezhepler Tarihi

        g) Dini Hitabet

        DHBT’de yer alan Kur’an-ı Kerim metinleri ve mealleri “Türkiye Diyanet Vakfı, Yayın No: 86/A, ISBN: 978 - 975 - 389 - 081 - 6, Kur’an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali” isimli kaynaktan alınacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa