Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler... Tepkiye neden olmuştu! Mahkemeden dikkat çeken karar!

        İstanbul Bağcılarda yolda yürüyen yaşlı bir vatandaşazorla maske takıp başına kolonya döktüğü gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli O.K. emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi’ne getirildi.

        “ŞAKA OLARAK YAPTIM”

        Arzu Kaya'nın haberine göre, şüpheli O.K. önce emniyette ardından savcılık ve mahkemede ifade verdi. O.K. ifadesinde şikayetçi İ.Ö.’yü 2 yıldır aynı mahallede oturması nedeniyle tanıdığını söyledi.

        İ.Ö.’nün çevreden bozuk para istediğini söyleyen şüpheli, “Gariban olarak tanırım kendisini. Sahip çıkmaya çalıştım. Kendisine harçlık verir, yediği yemeği öderim. Cep telefonu görüntüleri 20 gün öncesine aittir. Ülkede vaka yoktu. Benim yanıma gelip ‘korona oldum bana 20 lira versene’ dedi. Şaka yapıyor sandım ben de şaka olarak ‘maskeyi tak, kolonyayı dök, git hemen evine’ dedim. Bu esnada bu şakayı kameraya çekmek istedim. Yolda geçen birine telefonumu verip çektirdim. Oğlu görmüş aradı hemen kaldırdım. Sosyal medyada rezil oldum” dedi. Savunmak yaptığı için de üzgün olduğunu söyledi.

        MAHKEMEDEN DİKKAT ÇEKEN KARAR

        İfadesinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bakırköy 5. Sulh Ceza Mahkemesi, “özel hayata ilişkin ses ve görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan O.K.’nın adli kontrol altına alınmasına karar verdi. 14 gün süreyle elektronik kelepçe takılmak suretiyle yaşadığı konutu terk etmemesine hükmeden mahkeme, dikkat çekici bir karara imza attı.

        Koronavirüse yönelik önlemlerin kalkmasının ardından şüphelinin 15 gün süreyle haftada 2 kez 10.00-12.00 saatleri arasında ikametine en yakın huzurevi ve yaşlı bakım merkezini ziyaret etmesine karar verdi.

        REKLAM

        “ÇEKENDEN DE YAYANDAN DA ŞİKAYETÇİYİM”

        Görüntülerdeki yaşlı vatandaş da emniyette ifade verdi. Videoda kendisiyle alaycı bir şekilde konuşan şüpheliyi mahalleden tanıdığını söyledi. “O gün bana video çekeceğini söylemedi. Ansızın video çekti. Alaycı şekilde konuştu. Hasta olduğumu da biliyor. Ben başta olanları anlayamadım. Gitmeye çalıştım beni bırakmadılar. Videonun yayıldığını öğrendim. Ailem ve ben rencide oldum” dedi. Videonun yayılmasının ardından O.K.’nın şikayetçi olunmaması yönünde tehditlerde bulunduğunu da ekledi. Videoyu çeken ve yayan kişilerden şikayetçi olduğunu söyledi.

        “ÜZÜLDÜM, SİNİRLENDİM, RENCİDE OLDUM”

        Yaşlı vatandaşın oğlu da verdiği ifadesinde, babasının şizofreni hastası olduğunu ve ilaçlarını içtiğinde iyi olduğunu söyledi. A.Ö. sosyal medyadaki görüntülerle ilgili verdiği ifadesinde, “Sosyal medyada gezinirken babamın bir şahıs tarafından aşağılayıcı biçimde davranışlara maruz bırakılarak videoya çekildiğini gördüm. Üzüldüm, sinirlendim. Çalıştığım iş yerimde, sosyal çevremde videonun yayılması nedeniyle rencide oldum. Babama yakın temasta bulunduğu için karantina kurallarını da ihlal etmiştir” dedi.

        KORONAVİRÜS ÖZEL SAYFASI VE CANLI HARİTA İÇİN TIKLAYIN
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa