Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Tarifler Yemek Tarifleri Kolay ev böreği tarifi: Pırasalı patriyot böreği nasıl yapılır?

        Börek yapmak günümüzde hazır yufkalar ile çok kolay bir hal alsa da henüz el açması yani ev yapımı böreğin tadı unutulmuş değil. Peki kolayel açması börek nasıl yapılır? Bunun cevabını ve pırasalı patriyot böreği tarifimizi öğrenmek için yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

        PIRASALI PATRİYOT BÖREĞİ TARİFİ

        Malzemeleri

        Hamuru için:

        1 yumurta

        1 paket kuru maya

        Yarım çay bardağı sıvı yağ

        1 bardak ılık su

        Tuz

        Aldığı kadar un

        İç harcı için:

        3 dal pırasa

        Yarım yemek tabağı peynir

        Tuz, karabiber, pulbiber

        REKLAM

        İçi ve üzeri için:

        200 gr tereyağ

        1 çay bardağı sıvı yağ

        Nasıl yapılır?

        Yumurta, kuru maya, sıvı yağ, ılık su ve un bir kapta iyice yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilmelidir. Bu börek yufkalarının güzel açılmasını sağlar. Hazırlanan hamuru yarım saat dinlendirin. Bu sırada iç harcı hazırlayabilirsiniz. İnce ince doğradığınız pırasaları sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğuduktan sonra peynir ve baharatları da ekleyin.

        Dinlenen hamuru 20 eşit parçaya bölün ve bu parçaları beze şeklinde ufak ufak açın. Ardından bezeleri ufak ufak açmaya başlayın. Bezelerin içine ısıttığınız tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürün. 2 adet 10'ar bezelik yufkalar oluşturmalısınız. Sonra bu 10 yufkalık hamuru açarak tek bir hamur haline getirmelisiniz. Ve büyük bir yufka açtıktan sonra yağlanmış tepsi de yufkanın hamuru dışarı taşacak şekilde yerleştirme yapın. Hazırladığınız iç harcı dökün. İyice yaydığınıza emin olun. Son olarak diğer 10 katlı yufkalarınızı üst üste açarak bir büyük yufka daha oluşturun ve içi koyduğunuz tepsinin üzerini örtün. Üst katmanı tam tepsiye göre açmaya çalışın. Alt katmandan dışarı sarkıttığımız hamurları kıvırarak tepside kenar yapıyoruz ve böreğin üzerine erittiğimiz yağdan döküp 200 derecede ortalama yarım saat pişiriyoruz. Böreğin pişerken kabardığını göeceksiniz. Pişme işlemi bitince böreğin üzerine hafif su serpip gazete kağıdı ile ağzını sıkıca kapatıp soğumaya bırakın. Bu börek genel olarak pizza şeklinde dilimleniyor. Ancak tercihen büyük baklava dilimleri gibi de yapılabilir. Afiyet olsun...

        Haberi Hazırlayan: Tuba Fıçıcı
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa