Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde (KAEÜ) sosyal transkript uygulaması hayata geçirildi.

        Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, KAEÜ'deki öğrencilerin öğrenim süresi boyunca bilimsel, kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetlere katılımlarıyla elde ettikleri kazanımların kayıt altına alınması amacıyla bosyal transkript uygulaması başlatıldı.

        Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü Sosyal Transkript Geliştirme Komisyonu tarafından hazırlanan uygulamayla öğrenciler gösterdikleri performansa göre "Sosyal Elçi", "Sosyal Lider", "Sosyal Ahi" ünvanlarını alacak, tanınırlık kazanacak ve iş başvurularında sadece akademik değil sosyal ve girişimcilik becerilerini de kanıtlayarak kendilerini daha iyi ifade edebilecek.

        Akademik transkriptten bağımsız olarak verilecek sosyal transkript ile öğrencilerin evrensel ve insani değerlere saygılı, toplumsal olaylara duyarlı, sorumluluk sahibi, milli değerleri koruyan, girişimci, bilimsel gelişimi önemseyen, öz güvenli bireyler olarak yetişmesine ve kişisel gelişimde farkındalık kazanmasına katkı sağlanacak.

        Uygulamayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle ön lisans ve lisans öğrencilerinin tamamının başvurabileceğini, öğrencilerin sadece akademik başarılarına değil sosyal aktivitelerine de odaklanıldığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa