Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Kırmızı Oda Süveyda gerçek adı ne? Kırmızı Oda'nın Süveyda'sı İlayda Alişan kimdir, kaç yaşında?

        Geçtiğimiz sezona damga vuran Masumiyet dizisinde canlandırdığı Ela Yüksel karakteriyle dikkatleri üzerine çeken İlayda Alişan, Kırmızı Oda dizisinde canlandırdığı Süveyda karakteriyle gündem oldu. İşte İlayda Alişan hakkında merak edilenler..

        https://www.instagram.com/p/CThvMQhjxzb/?utm_source=ig_web_copy_link

        İLAYDA ALİŞAN KİMDİR?

        İlayda Alişan 26 Şubat 1996 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Sinema ve dizi oyuncusu olan İlayda Alişan, Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Moda Tasarım okudu.

        İLAYDA ALİŞAN BOYU, KİLOSU, BURCU

        İlayda Alişan, 1.60 metre boyunda, 48 kilo ve Balık burcudur. Hayatının dönüm noktası olarak babasının arkadaşının habersiz bir şekilde kendisini ajansına kayıt etmesi ile birlikte küçük yaşlardan itibaren sektöre giriş yaptı.

        https://www.instagram.com/p/CTASa4JjN95/?utm_source=ig_web_copy_link

        İLAYDA ALİŞAN DİZİLERİ, FİLMLERİ VE REKLAMLAR

        Oyunculuk hayatına reklam filmlerinde oynayarak başladı, Nestle, Coco Cola, Ülker, Akbank, Eti gibi birçok markanın reklam filminde oynadı. İlk olarak 2011 yılında başrollerinde Çetin Tekindor ve Bülent İnal gibi oyuncuların bulunduğu Bir Çocuk Sevdim dizisinde Merve karakteriyle rol aldı.

        Kariyerine TRT'de yayınlanan Gönül Hırsızı ile devam etmiş, ardından Ayça Bingöl, Evrim Alasya ve Ekin Koç'la birlikte Benim Adım Gültepe'de Nurten karakteriyle dikkat çekmeye başlamıştır. Kariyerine 2015 yılında Songül Öden ve Mert Fırat'ın başrollerinde yer aldığı Serçe Sarayı'nda Sinem karakteri ile devam etmiştir.

        Ardından Ay Yapım imzalı Bana Sevmeyi Anlat dizisinde Eylül, Rüya dizisinde canlandırdığı Cemre karakterine hayat vermiştir. Kendisinin daha büyük bir kitleye ulaştıran, başrollerinde usta oyuncu Perihan Savaş, Ercan Kesal, Aras Bulut İynemli ve Rıza Kocaoğlu gibi önemli isimlerin bulunduğu Ay Yapım'ın fenomen dizilerinden Çukur ile içinde bulunduğu set ortamını bir okul olarak tanımlamıştır.

        REKLAM
        https://www.instagram.com/p/CE9nmmDjcBs/?utm_source=ig_web_copy_link

        Dizinin ikinci sezonunda Akşın Koçovalı karakteriyle gösterdiği oyunculuk takdir topladı. Çukur'dan sonra Netflix'in ilk Türk orijinal dizisi olan Hakan: Muhafız'da Aylin Erman karakterine hayat vererek ününü yurtdışına taşıdı. 2019'da Erdal Özyağcılar, Erkan Avcı gibi başarılı oyuncularla beraber Şampiyon'un kadrosuna katıldı.

        2021 yılında dijital içerik platformu olan Gain'in orijinal dizisi Terapist'te Özlem Narin karakterini canlandırdı. FOX'ta yayınlanan Masumiyet dizisinde Ela Yüksel karakterini canlandırmıştır. Şimdilerde TV8 ekranlarında yayınlanan Kırmızı Oda dizisinde Süveyda karakterini canlandırıyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa