Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Güney Koreli otomotiv üreticisi Kia, elektrikli otomobil yarışına güçlü giren markalar arasında yer alıyor.

Read more!

Önümüdeki 5 yıl içinde elektrikli otomobil, otonom sürüş, mobil hizmetler ve bağlanabilirlik teknolojilerine 22 milyar dolar yatırım yapmayı planlayan şirket, bu yatırımların meyvelerini de kısa bir süre önce toplamaya başladı.

Markanın elektrikli otomobillerine özel geliştirdiği ve 'Elektrik-Küresel Modüler Platformu' (E-GMP) adı verilen yapıyı ilk kullanan aracı EV6'nın ardından, bu platformu kullanan ikinci model olan EV9 da görücüye çıktı.

Görseller Habertürk'e aittir
Görseller Habertürk'e aittir

EV6'nın SUV-coupe tarzının aksine, 7 kişilik kullanıma izin veren yapısı ile e-segment SUV sınıfında yer alan tamamen elektrikli EV9, Kia'nın teknolojik yeniliklerini de gözler önüne seriyor.

2 GÜÇ SEÇENEĞİ BULUNUYOR

Koreli markanın Avrupa Tasarım Merkezi'ne ev sahipliği yapan Almanya'nın Frankfurt kentindeki ön gösterimde yakından inceleme fırsatı bulduğumuz EV9, iki farklı güç seçeneği ile üretiliyor.

Görseller Habertürk'e aittir
Görseller Habertürk'e aittir

EV9'un giriş versiyonunu 150 kW/204 beygir gücündeki ve arkadan itişli seçenek oluşturuyor. Bu seçenekte otomobilin menzil değeri tam şarj ile 541 kilometre olarak açıklanıyor.

283 kW/384 beygir güç üreten versiyon ise dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Bu versiyonun menzil değeri de 497 kilometre kadar.

Her iki güç seçeneğinde de aynı batarya görev yapıyor. Aracın üstünde 99.8 kWh kapasiteli batarya yer alıyor.

TASARIMDA TÜRK İMZASI

EV9'un tasarımında, Türk bir ismin imzası bulunuyor. Kia'da kıdemli tasarımcı olarak görev yapan Berk Erner tarafından dizayn edilen EV9, markanın güncel modellerinden daha keskin hatlara sahip olması ile ayrışıyor.

Berk Erner
Berk Erner

Önde dikey konumlanan far grubu Kia'nın sadece Kuzey Amerika'da satışa sunduğu büyük boy modeli Telluride'dan esintiler taşırken, arka far grubu ise günümüz Volvo modellerini hatırlatıyor.

Haberi Hazırlayan: Yiğitcan Yıldız
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ